SSMH - ciklus edukacija Mladi za dostojanstvo i ljudska prava

< Novosti
16. veljače 2024.

SSMH - ciklus edukacija Mladi za dostojanstvo i ljudska prava

SSMH (Svjetski savez mladih Hrvatska) je podružnica međunarodne organizacije World Youth Alliance koja u svijetu okuplja preko milijun članova, dok u Hrvatskoj okuplja više od 100 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Više o SSMH možete pročitati ovdje.

Želimo Vas obavijestiti o ciklusu edukacija koji ponovno organiziramo pod nazivom Mladi za dostojanstvo i ljudska prava na kojemu mladi od 18 do 30 godina uče kritički promišljati o temeljnim društvenim problemima i moralnim vrijednostima. Mladi će na edukaciji imati priliku čitati filozofske tekstove raznih autora poput C. S. Lewisa, Karola Wojtyle, Viktora Frankla, Vaclava Havela, Georgea Weigela i mnogih drugih te raspravljati o temama kao što su ljudsko dostojanstvo, solidarnost, kultura, ljudska prava i sloboda. Rasprave će voditi posebno educirani mentori, a edukacije će se održavati u malim grupama, u ugodnoj i mladenačkoj atmosferi. Edukacija će se održati u 7 susreta od veljače do lipnja.

Cilj edukacije je omogućiti bolje razumijevanje čovjeka i njegove vrijednosti, razvijanje istinske slobode te upoznavanje s osnovnim konceptima ljudskih prava i rječnikom koji se koristi u institucijama Ujedinjenih naroda. Završetkom edukacije i priključenjem udruzi sudionicima se otvara mogućnost dodatnog educiranja i sudjelovanja u organizaciji različitih projekata.  

Ovim putem Vas pozivamo da našu prijavnicu proslijedite svojim studentima/učenicima i mladima te da ih potaknete na prijavu. Prijave na edukaciju traju do nedjelje 25. veljače. 

Više informacija, kao i prijavni obrazac, možete pronaći na poveznici.

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
Copyright © 2024
Politika privatnosti
Uvjeti korištenja
Sva prava pridržana
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content