RUDI GRULA I GORAN MALIŠ GOSTI 1. PANELA “DOŽIVI TURISTIČKE PRIČE” NA MEV-u

< Novosti
27. ožujka 2024.
RUDI GRULA I GORAN MALIŠ GOSTI 1. PANELA “DOŽIVI TURISTIČKE PRIČE” NA MEV-u

RUDI GRULA I GORAN MALIŠ GOSTI 1. PANELA “DOŽIVI TURISTIČKE PRIČE” NA MEV-u

Image

U utorak 26.03.2024. godine na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu održan je prvi panel “Doživi turističke priče” na kojem su gostovali direktori Turističkih zajednica Varaždinske i Međimurske županije, Goran Mališ i Rudi Grula, ujedno i partneri u organizaciji panela. Studenti 3. godine prijediplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta na MEV-u  (Hrvoje Miler, Ivana Habek, Klara Purgar, Andreja Žugec, Božidarka Špoljarić, Luka Medvešek, Željka Nikolić i Tanja Patarčec) uz vodstvo profesorica zaslužni su za ovo događanje koje je podržao i velik broj pokrovitelja, koji su imali priliku predstaviti svoje lokalne proizvode posjetiteljima.

Tribinu su otvorili dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan v.pred., i dr.sc. Andrijana Kos Kavran, prof.struč.stud., jedna od mentorica u organizaciji panela.

Gosti panela su odgovarali na zanimljiva pitanja studenata i ispričali svoja iskustva, izazove, uspjehe i planove razvoja turizma.

Rudi Grula ispričao je zašto je međimurska županija jedna od najuspješnijih turističkih destinacija sjeverne Hrvatske, istaknuo važnost održivosti za razvoj turizma današnjice i naglasio važnost uključenosti lokalne zajednice u proces boravka turista. Goran Mališ napomenuo je kako je bitno osigurati kvalitetu s privlačenjem manjeg broj turista, povećati njihovo zadovoljstvo i spremnost da izdvoje više sredstava za turističko iskustvo. Goran je također otkrio posjetiteljima da varaždinska županija raspolaže s preko 150 kuća za odmor. Zajednički cilj ovih dviju županija nije masovni turizam nego održati konstantu dolazaka turista kroz cijelu godinu i pružiti im doživljaj kojem će se poželjeti vratiti.

"Ovaj panel vidim kao inspiraciju i priliku za učenje o turističkim zanimljivostima sjevernog dijela Hrvatske. Gosti su nam pokazali da se trud, rad i predanost mogu spojiti kako bi se postigli iznimni rezultati i da njihove ideje obećavaju svijetlu budućnost turizma u sjevernom dijelu Hrvatske", izjavio je Luka Medvešek, student 3. godine prijediplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta.

Organizatori su najavili da će se paneli „Doživi turističke priče“  nastaviti s novim zanimljivim gostima, a sljedeći će se održati 16.04.2024., čime će se dalje obogatiti turistička scena u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Zahvaljujemo svim pokroviteljima koji su sa svojim proizvodima obogatili ovo događanje: OPG Hranjec Belak, seoski turizam obitelji Turk, Izletište Zlatni breg, Mesnica Novotny, OPG Vidović, OPG Zdolec, Pekara Zlatni klas, Podravka, Printex d.o.o., Sirana Krnjak, Slastičarnica Nympha, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Vina Najman, Vina Preiner i Vinska kuća obitelji Knehtl Medenjak.

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
Copyright © 2024
Politika privatnosti
Uvjeti korištenja
Sva prava pridržana
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content