Novi sporazumi o suradnji

< Novosti
26. lipnja 2023.

Novi sporazumi o suradnji

U prostorima vijećnice Veleučilišta Ivanić-Grad 15. lipnja 2023. potpisana su dva nova sporazuma o suradnji Veleučilišta s drugim veleučilištima. Dekan doc. dr. sc. human. Mile Marinčić, prof. struč. stud. potpisao je sporazum o suradnji s dekanom Međimurskog veleučilišta doc. dr. sc. socio. Igorom Klopotanom, v. pred., a nakon toga predstavnik Istarskog veleučilišta, glavni tajnik, Ivan Beletić Tatić, mag. iur., uručio je dekanu Marinčiću sporazum i prenio pozdrave dekana dr. sc. socio. Daglasa Korace, v. pred.

Potpisivanju sporazuma nazočila je i ravnateljica nastavne baze Veleučilišta Ivanić-Grad, Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot u Popovači, primarijus Marina Kovač, dr. med., pred.

Svi su sudionici naznačili kako je izuzetno važno potpisivanje ovakvih sporazuma o suradnji, ali ono što je još važnije jest i njihova praktična primjena.

Sporazumi o suradnji svoju primjenu imaju u bezbroj segmenata koja učilišta odrađuju na dnevnoj bazi poput:

  • članova povjerenstva za izbore u zvanja (jedan član povjerenstva uvijek mora biti izvan institucije na kojoj se kandidat bira u zvanje) sukladno zakonskim odredbama
  • sudjelovanjem zaposlenika/znanstvenika u nastavnom procesu veleučilišta, po potrebi i prema kompetencijama,
  • znanstvenih i stručnih istraživanja u područjima od zajedničkoga interesa,
  • osmišljavanja, prijave i realizacije zajedničkih znanstvenih i stručnih projekata,
  • izdavanja nastavne, znanstvene i stručne literature,
  • objavljivanja stručnih i znanstvenih radova proizašlih iz suradnje,
  • organizacije zajedničkih znanstvenih i stručnih skupova.

Istog dana održan je radni sastanak Odjela za sestrinstvo, na čelu s pročelnikom Alenom Brečekom, mag. med. techn., pred., i budućih suradnika Veleučilišta Ivanić-Grad na studijskom programu stručnog prijediplomskog studija Sestrinstvo, djelatnika Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači.

Nakon potpisivanja sporazuma s Veleučilištima i edukativnog dijela za suradnike u Popovači svi su sudionici zajedno posjetili Specijalnu bolnicu Naftalan, gdje su se kroz vođenje glavne fizioterapeutkinje bolnice Maje Baotić, bacc. physioth. upoznali s djelatnošću bolnice, također nastavne baze Veleučilišta. Gosti su zatim posjetili i Učenički dom u Ivanić-Gradu u kojemu se u ovom trenutku intenzivno radi na uređenju jednog krila za potrebe Veleučilišta Ivanić-Grad, i to već od listopada 2023. godine. Susret je završen prigodnim domjenkom uz srdačan razgovor i razmjenu mišljenja.

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
Copyright © 2024
Politika privatnosti
Uvjeti korištenja
Sva prava pridržana
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content