Izvanučionička nastava Održiva gradnja

< Novosti
1. ožujka 2024.
Izvanučionička nastava Održiva gradnja

Izvanučionička nastava Održiva gradnja

U sklopu nastave iz kolegija Zgradarstvo, na 2.godini smjera Održiva gradnja studijskog programa Održivi razvoj, redovito se održava i izvanučionička nastava. To je prilika da studenti svoja novostečena znanja konkretiziraju i dopune praktičnim uvidom u rad  na terenu te dijelom dopune percepciju što ih čeka i koji su izazovi ukoliko svoj rad nastave u odabranom području arhitekture i graditeljstva.

U siječnju 2024.god. održali smo nastavu na gradilištu u širem centru grada Čakovcu – odabrali smo obiteljsku kuću na kojoj se izvodi vrlo zahtjevna rekonstrukcija; od klasične kuće 70-ih godina s kosim krovom,  u suvremenu urbanu kuću s ravnim krovom, prohodnim dijelom te zelenim krovom, ugradnjom solarnih kolektora i dizalice topline. Kuća je projektirana i izvodi se prema nZeb (Nearly Energy Building) standardima, što je u potpunosti usklađeno s hrvatskim zakonodavstvom u području gradnje, ali isto tako i s temeljnim načelima projektiranja koja podučavamo na kolegiju Održivost arhitekture na 3.godini smjera Održiva gradnja.

Studiranje na MEV-u upravo zbog kratkih relacija te relativno puno aktualne gradnje, našim studentima pruža mogućnost utvrđivanja gradiva na najbolji mogući način – na terenu, u praktičnom dijelu te ih priprema za priključivanje realnom sektoru.

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
Copyright © 2024
Politika privatnosti
Uvjeti korištenja
Sva prava pridržana
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content