9. sjednice Odbora javnih veleučilišta Zbora veleučilišta

< Novosti
22. rujna 2023.
9. sjednice Odbora javnih veleučilišta Zbora veleučilišta

9. sjednice Odbora javnih veleučilišta Zbora veleučilišta

Dekani javnih veleučilišta okupili se na MEV-u! "Stručni studiji budućnost su Hrvatske"

MEV je bio domaćin 9. sjednice Odbora javnih veleučilišta Zbora veleučilišta. Dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan iznio je podatke vezane uz upise u aktualnoj akademskoj godini. Izrazio je zadovoljstvo brojkama unatoč evidentnoj demografskoj krizi i činjenici da je sve manje maturanata, kao i upisa u prve razrede osnovnih škola.

Dodao je i kako je uspješno okončan proces akreditacije studijskih programa, kao i cijele ustanove.

Moramo se pohvaliti da smo uspješno završili akreditaciju svih studijskih programa i cijele ustanove, što je trajalo gotovo tri godine. Cijeli moj mandat smo se bavili akreditacijskim preporukama i podizanjem kvalitete studiranja - zaključio je Klopotan.

Doc.dr.sc. Željko Sudarić, profesor Stručnih studija, predsjednik Odbora javnih veleučilišta Zbora Republike Hrvatske također se osvrnuo na demografske probleme.

Ne volimo reći da je demografska slika loša, nego kažemo da nije dobra, ali nadamo se da će u budućnosti biti bolja. Trudimo se privući studente, ne samo iz cijele Hrvatske, nego i iz regije i drugih zemalja.

Na Odboru javnih veleučilišta Zbora Veleučilišta, koji se održao kod nas u Čakovcu, dekan Igor Klopotan se u ime Odbora zahvalio dekanici Lovorki Blažević i dekanu Saši Hiringu na doprinosu i radu u Odboru. Dekanica Blažević i dekan Hiring su na kraju drugog mandata i uskoro vođenje svojih veleučilišta prepuštaju nasljednicima.

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
Copyright © 2024
Politika privatnosti
Uvjeti korištenja
Sva prava pridržana
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content