Visokoškolski udžbenik "Energetska tranzicija – vodikova paradigma"

< Novosti
8. travnja 2024.

Visokoškolski udžbenik "Energetska tranzicija – vodikova paradigma"

Međimursko veleučilište u Čakovcu obavještava sve zainteresirane subjekte da je u prodaji visokoškolski udžbenik autora: izv.prof.dr.sc. Darka Pavlovića, dr.sc. Melite Srpak, pred. i doc.dr.sc. Igora Klopotana: Energetska tranzicija – vodikova paradigma.

Picture1

ISBN 978-953-8095-25-2
Broj stranica: 375

Ovaj udžbenik je namijenjen studentima, ali i svim ostalim zainteresiranim stranama koje žele proširiti svoje znanje i razumijevanje o ključnoj temi vodika i energetske tranzicije. Također, potiče razmišljanje o važnosti aktivnog sudjelovanja u oblikovanju i implementaciji energetskih sustava te promovira održiva energetska rješenja koja su važna za budućnost naše planete.

Sadržaj udžbenika zaranja u povijest interdisciplinarnih pogleda na koncepte energije, istražujući kako su ti koncepti evoluirali kroz vrijeme i kako su povezani s današnjom vremenskom trajektorijom razvoja energetske tranzicije pružajući čitateljima uvid u važnost razumijevanja prošlih i sadašnjih aspekata energetskih transformacija i današnje uloge vodika u oblikovanju naše energetske budućnosti.

Kroz osam strukturiranih tematskih poglavlja, udžbenik detaljno istražuje različite aspekte nove energetske paradigme, Vodikove paradigme - energetske tranzicije, postupnog prijelaza s postojećeg načina opskrbe energijom prema novom stanju energetskog sustava. Udžbenik ne samo da analizira potencijal vodika, već pruža i konkretne primjere kroz prikaz studija slučaja i inicijativa koje su već prihvatile Vodikovu paradigmu energetske tranzicije i dekarbonizacije kao smjernicu prema održivoj budućnosti.

Sveobuhvatnost ovog udžbenika i jasnoća inženjerskog pristupa čine ga zanimljivim i stručnim izvorom informacija i referencom za studente, ali i sve one koji žele produbiti svoje znanje o vodiku i energetskoj tranziciji, što su ključni elementi današnje energetske transformacije. Ova tematika nije važna samo za buduće stručnjake u energetskoj industriji, već ima i širu društvenu važnost jer se tiče i širenja svijesti o potrebi očuvanja okoliša.

Ponudu za kupnju udžbenika možete zatražiti u Knjižnici Međimurskog veleučilišta u Čakovcu putem e-maila: knjiznica@mev.hr, u kojem je potrebno navesti ime i prezime fizičke osobe odnosno naziv pravne osobe, adresu, OIB i količinu knjiga.

Cijena knjige je 35,00 €.

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
Copyright © 2024
Politika privatnosti
Uvjeti korištenja
Sva prava pridržana
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content