Uspješno održan 2. panel "Doživi turističke priče: Festivali i manifestacije" na MEV-u

< Novosti
19. travnja 2024.

Uspješno održan 2. panel "Doživi turističke priče: Festivali i manifestacije" na MEV-u

Image

Dana 16. travnja 2024., u Centru održivog razvoja Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, održan je panel pod nazivom "Doživi turističke priče: Festivali i manifestacije" u partnerstvu s Turističkom zajednicom Međimurske županije i Turističkom zajednicom Varaždinske županije. Panel je okupio stručnjake iz područja event menadžmenta i zainteresirane studente kako bi raspravljali o izazovima organizacije manifestacija i njihovom utjecaju na lokalnu zajednicu. Panel su organizirali studenti 3. godine Menadžmenta turizma i sporta, smjer Turizam: Ariana Međimorec, Anja Horvat, Erika Štefanec, Ivana Okreša, Anamarija Feher, Lucija Varović, Katarina Pacur, Matija Novak i Jan Nikola Dvanajščak.

Gosti panela bili su Jelena Toth i Krešimir Biškup, koji su podijelili svoje bogato iskustvo u organizaciji događaja i festivala. Razgovarali su o važnosti kvalitetne organizacije manifestacija, izazovima s kojim se suočavaju i utjecaju turističkih događaja na razvoj turizma u regiji.

Jelena Toth istaknula je ključne izazove s kojima se organizatori susreću i kako prilagoditi događaje potrebama lokalnog stanovništva. Također, dala je uvid u proces organizacije Varaždinskog adventa, od ideje do realizacije. Krešimir Biškup naglasio je važnost promocije manifestacija radi privlačenja posjetitelja i poticanja lokalnog gospodarstva. Krešimir je podijelio iskustva organizacije Festivala balona na vrući zrak Prelog, glazbenog festivala Forestland i istaknuo važnost prilagodbe organizatora na nepredviđene situacije, kao što su otkazivanje izvođača ili loše vremenske prilike.

Da bi panel bio zanimljiviji, posjetitelji su mogli sudjelovati u tomboli s glavnim nagradama - ulaznicama za Forestland i vaučerima za Špancirfest. Nakon panela, sudionici su imali priliku uživati u zakusci koju su omogućili pokrovitelji događaja, lokalni OPG-ovi i proizvođači hrane i pića iz međimurske i varaždinske županije.

Zahvaljujemo svim sudionicima, pokroviteljima i gostima na nezaboravnoj večeri punoj anegdota i iskustva iz svijeta organizacije festivala i manifestacija.

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
Copyright © 2024
Politika privatnosti
Uvjeti korištenja
Sva prava pridržana
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content