Studentica MEV-a Ines Slunjski na panelu 2. konferencije „Žene i poduzetništvo“

< Novosti
7. ožujka 2024.
Studentica MEV-a Ines Slunjski na panelu 2. konferencije „Žene i poduzetništvo“

Studentica MEV-a Ines Slunjski na panelu 2. konferencije „Žene i poduzetništvo“

Na panelu 2. konferencije „Žene i poduzetništvo“ u Varaždinskoj županiji bilo je jako zanimljivo, jer su svoja iskustva podijelile žene u netipično-tipičnim, muško-ženskim zaposlenjima.

Govorile su Ines Slunjski – AVO LOGIKON d.o.o. , vlasnica i uspješna studentica diplomskog studija Međimurskog veleučilišta, Snježana Mikulčić Jakopović –osnivačica brenda bio kozmetike KMT bio cosmetisc, iz MORH-a bojnica Vesna Orehovečki i ravnateljica Strojarske i prometne škole Varaždin Snježana Klarić.

Ines Slunjski je vlasnica „Malca Genijalca“. Radi se o franšizi čije ime je osmišljeno prije 7-8 godina, dok se ona se za tu franšizu odlučila prije pet godina.

Radila sam u vrtiću, gdje sam imala priliku vidjeti potrebe djece, na što bi se trebali fokusirati, što možda neki formalni sustav ne nudi i tu sam počela istraživati neke alternativne opcije razvoja mozga djece, koncentracije, pažnje, sve ono što bi djeci trebalo. Tu je došao „Malac Genijalac“, tu sam odlučila reći „ne” sustavu i otići u svoju firmu. Trebalo je puno ludosti i hrabrosti, ali mislim da je podrška okoline presudila, mislim da se ne bih sama od sebe usudila upuštati u to jer sam imala 23 godine i svi su me malo čudno gledali – naglasila je Slunjski i dodala kako se firma bavi intelektualnim razvojem djece, gdje rade na povećanju koncentracije, pažnje, pamćenja, razmišljanja.

Imamo i drugu franšizu. To je „Edukido“, iz 2021. godine, nakon što smo ustabilili „Malca Genijalca“. To je edukativni program s Lego kockama, gdje radimo više STEM područje, gdje se radi druga vrsta edukacije, ali također je ulog u djecu i njihovu budućnost. I to sam uzela master franšizu, što znači da, osim centra u Varaždinu, prodajem franšize i po drugim gradovima u Hrvatskoj. Kroz tvrtku je sada već prošlo jako puno djece, a brojimo sveukupno u firmi oko 200 djece, što je za Varaždin puno – zaključila je Slunjski, inače uspješna studentica MEV-a.

Na konferenciji je bio i dekan MEV-a doc. dr. sc. Igor Klopotan budući je MEV bio partner konferencije koju su organizirali tvrtka LALS media d.o.o. Marijane Sopek i Varaždinska županija.

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
Copyright © 2024
Politika privatnosti
Uvjeti korištenja
Sva prava pridržana
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content