Održani info dani na MEV-u

< Novosti
14. ožujka 2024.
Održani info dani na MEV-u

Održani info dani na MEV-u

Na Info danu za maturante budući studenti upoznali se sa studijskim programima MEV-a

Međimursko veleučilište u Čakovcu bilo je u srijedu domaćin Info dana za maturante. Veliki broj maturanata iz Čakovca, Varaždina i Koprivnice do posljednjeg mjesta je ispunio veliku konferencijsku dvoranu na MEV-u, a program je započeo tribinom pod nazivom „Studiraj na MEV-u!”. Na tribini su sudjelovali sadašnji i bivši studenti te profesori, Helena Vincek, Dario Struški, Ivona Kutičić, Lucija Vrbanec, Saša Mikac i Martina Sobočan, koji su svaki iz svojeg kuta gledanja predstavili Međimursko veleučilište u Čakovcu i prednosti upisa jednog od studijskih programa.

Praksa upoznavanja maturanata i budućih studenata s onim što ih očekuje u nastavku njihova školovanja, uobičajena je praksa na MEV-u.

– Ovo je najbolji način da budući studenti koji upisuju studij kod nas ili bilo gdje drugdje, vide što ih čeka u studentskim danima. A čeka ih vrlo ozbiljan posao, odnosno odabir karijere koja će im odrediti cijeli život. Prenošenjem vlastitog iskustva i predstavljanjem studija želimo im taj prvi korak olakšati što je više moguće – istaknuo je doc. dr. sc. Igor Klopotan, dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

A da je upravo MEV jedan od najboljih odabira dokazuju podaci. Međimursko veleučilište u Čakovcu kotira vrlo visoko u akademskoj zajednici zahvaljujući dobrim ocjenama na akreditacijama.

– Također, naši profesori neizostavni su sudionici znanstvenih konferencija, objavljuju radove, bave se istraživanjima, unaprjeđuju svoje nastavne procese, dok na samom Veleučilištu jako puno ulažemo u znanost i tehnologiju. Dokaz tome je i Centar održivog razvoja u koji je uloženo gotovo dva milijuna eura u opremu i obnovu zgrade – dodaje dekan Klopotan.

Budući studenti mogu birati jedan od četiri studijska programa: Računarstvo, Održivi razvoj, te prijediplomski i diplomski studij Menadžmenta turizma i sporta.

– Menadžment turizma i sporta je program u ekonomiji koji se puni kompletno od prvoga dana. Popularnost studija je narasla tim više jer po novom Zakonu studenti 5. godine postaju magistri ekonomije, što znači da smo se izjednačili s fakultetima. Studij Računalstva je atraktivan upravo zbog znanja koje studenti dobivaju, kao i kasnijeg zaposlenja na dobro plaćenim radnim mjestima. Studij Održivog razvoja je studij budućnosti kojeg još uvijek prilagođavamo hrvatskim okvirima – istaknuo je Klopotan, dodavši da su u priprema dva dodatna studijska programa, koja će uskoro biti predstavljena javnosti.

Na Međimurskom veleučilištu trenutno studira nešto malo manje od 500 studenata. Ta će brojka narasti za stotinjak nakon što se u nastavu uvedu dva dodatna studijska programa. Rast će i broj profesora s obzirom da trenutno nastavu drži njih 39-ero.

Zanimljivo je da većina studenata dolazi iz Varaždinske i okolnih županija, a manje iz Međimurske.

– Upravo stoga intenzivno radimo na promociji MEV-a i studijskih programa baš u Međimurju. Želimo budućim studentima i njihovim roditelja pokazati da se i u Međimurju može studirati vrlo kvalitetno i da studij nije nedostižni financijski izdatak – zaključio je dekan Klopotan.

Po završetku tribine, maturanti iz triju županija razgledali su prostore MEV-a, predavaonice, kabinete i laboratorije, u kojima će sasvim sigurno, neki od njih započeti svoje akademsko obrazovanje.

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
Copyright © 2024
Politika privatnosti
Uvjeti korištenja
Sva prava pridržana
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content