MIODRAG NOVOSEL-CICO GOST 1. TRIBINE“MEĐIMURSKE SPORTSKE LEGENDE”

< Novosti
25. listopada 2023.
MIODRAG NOVOSEL-CICO GOST 1. TRIBINE“MEĐIMURSKE SPORTSKE LEGENDE”

MIODRAG NOVOSEL-CICO GOST 1. TRIBINE“MEĐIMURSKE SPORTSKE LEGENDE”

U utorak 24.10.2023. godine na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu održana je još jedna iznimno uspješna i posjećena tribina “Međimurske sportske Legende”, ovaj put s posebnim gostom, Miodragom Novoselom, poznatijim kao Cico. Tribina se održala u Velikoj dvorani Centra održivog razvoja u organizaciji studenata 3. godine prijediplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta, Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije i Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca, i okupila respektabilan broj zaljubljenika u sport i svih željnih inspiracije. U organizaciji tribine sudjelovali su studenti Sandra Jalšovec, Martin Michael Lesar, Bernard Posavec, Anđelko Vukoja i Nives Zagorec.

Tribinu su otvorili Tibor Rodiger, v.pred., pročelnik Odjela za društvene studije na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu i Tomislav Jakopec, tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije.

Miodrag Novosel-Cico, direktor gradskog poduzeća EKOM d.o.o. koji brine o sportskoj infrastrukturi u vlasništvu Grada Čakovca, podijelio je svoje iskustvo i strast prema sportu, posebno prema gimnastici, koju je i sam trenirao. Sudionici Tribine imali su priliku saznati kako se ulaganjem u sportske objekte i terene stvaraju vrhunski uvjeti za sportaše i građane te kako sportska infrastruktura doprinosi kvaliteti života u lokalnoj zajednici. O gostu tribine sudionici su saznali da je i jedan od pokretača brojnih inicijativa za osnivanje sportskih udruga na području grada Čakovca, a još uvijek se aktivno bavi jedrenjem, skijanjem, ronjenjem i planinarenjem.

No, Cico je otkrio da nije samo stručnjak za sportsku infrastrukturu. On je također dugogodišnji član Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i trenutačno obnaša dužnost dopročelnika HGSS - Stanice Čakovec. Na Tribini je istaknuo važnost očuvanja i spašavanja života te podijelio svoja iskustva u spašavanju u zahtjevnim uvjetima.

"Ovu tribina vidim kao inspiraciju i priliku za učenje od pravog sportskog junaka. Cico nam je pokazao da se strast i predanost mogu spojiti kako bi se postigao iznimno pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu", izjavio je Bernard Posavec, student 3. godine prijediplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta.

Tribina se održala uživo i putem Facebook stranice MEV-a, što je omogućilo široku dostupnost događaja. Sudionici su postavljali pitanja i sudjelovali u razgovoru s gostom, stvarajući interaktivan i inspirirajući doživljaj.

Organizatori su najavili da će se tribine Međimurskih sportskih legendi nastaviti s novim izvanrednim gostima, čime će se dalje obogatiti sportska scena u Međimurju. Glavni cilj organizacije ovih tribina je da studenti nauče više o organizaciji i promociji događaja te steknu iskustvo u komunikaciji s medijima i odnosima s javnošću. Zahvaljujemo svim sudionicima, donatorima i gostu na nezaboravnoj večeri punoj sportskih i životnih priča!

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
Copyright © 2024
Politika privatnosti
Uvjeti korištenja
Sva prava pridržana
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content