Internacionalna studentska organizacija u Međimurju povezuje studente

< Novosti
23. ožujka 2023.
Internacionalna studentska organizacija u Međimurju povezuje studente

Internacionalna studentska organizacija u Međimurju povezuje studente

Erasmus studentska mreža (eng. Erasmus Student Network- ESN) Čakovec je neprofitna studentska organizacija koja stvara fleksibilnije i mobilnije obrazovno okruženje, socijalno integrira međunarodne studente u naše lijepo Međimurje, podržava volontiranje i aktivno građanstvo, te još mnogo toga

Kako bi na što bolji način povezali studente Sjevera Hrvatske, 25. i 26.02.2023. održali su 1. Lokalnu platformu ESN-a Čakovec u prostorijama hotela Castellum.

U dva dana volonteri Udruge i zainteresirani studenti mogli su čuti nešto više o samom radu organizacije i načinu na koji doprinosi studentima i mladima. Kroz ta dva dana održano je bezbroj radionica i predavanja. Prvi dan je bio rezerviran za međusobno upoznavanje sudionika kroz razne igre “probijanja leda”, te približavanje sudionicima što je zapravo ESN, te kako izgleda rad na internacionalnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini jedne od najvećih i najmoćnijih studentskih organizacija na svijetu. Također, predstavili smo im kakav internacionalni značaj imaju ESN događaji, kao što su na primjer Erasmus Generation Meeting, Opća Skupština, Nacionalna platforma i mnogi drugi na kojima se okupljaju volonteri na nacionalnoj i internacionalnoj razini. Sljedeći dan je bio rezerviran za radionice i predavanja o Event Managementu, Programima mobilnosti, Odnosima s javnošću i društvenim mrežama te kvizu o Erasmus+ programu, ali i pozdravima predsjednika ostalih hrvatskih lokalnih podružnica i internacionalnih partnera.

Cilj ove Lokalne platforme je bio međusobno zbližavanje među studentima, razmjena znanja i dobre prakse, umrežavanje i promicanje uloge volontiranja u razvoju vještina korisnih kod uključivanje na tržište rada kod mladih ljudi. Ništa od ovog ne bi bilo moguće bez Lokalnog odbora Udruge u sastavu Robert Radiković, Anamarija Feher i Martina Nikolić koji su uložili puno truda kako bi sam događaj proveli na što profesionalnijoj razini. Također, zahvale zaslužuju i svi volonteri male, ali vrijedne Udruge bez kojih ovaj događaj ne bi bio potpun. Događaj je bio financiran putem potpore za prijavu na projekt od strane Studentskog centra Varaždin.

Ovim putem pozivaju sve zainteresirane mlade da se pridruže Udruzi ukoliko žele kroz zabavan i edukativan način naučiti nešto više o samoj Erasmus studentskoj mreži, naučiti kako provesti razne projekte, organizirati događaje ili kako otići na Erasmus+ razmjenu i imati najbolje studentsko iskustvo u životu. Mladi za mlade!

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
Copyright © 2024
Politika privatnosti
Uvjeti korištenja
Sva prava pridržana
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content