6. Sportske igre studenata Sjeverozapadne Hrvatske

< Novosti
8. svibnja 2024.
6. Sportske igre studenata Sjeverozapadne Hrvatske

6. Sportske igre studenata Sjeverozapadne Hrvatske

Dekan MEV-a Igor Klopotan i prodekanica Blaženka Filipan-Žignić otvorili 6. Sportske igre studenata Sjeverozapadne Hrvatske

U novoj balon dvorani na prostorima Učiteljskog fakulteta u Čakovcu u srijedu su održane 6. Sportske igre studenata Sjeverozapadne Hrvatske.

Fizičku, ali i mentalnu snagu na test su stavili studenti iz Križevaca, Bjelovara, Varaždina i Čakovca, a sudjelovale su ekipe Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Učiteljskog fakulteta Zagreb, Veleučilišta u Bjelovaru, Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina te Veleučilišta u Križevcima.

Riječ je o događaju koji predstavlja uzbudljivu priliku za povezivanje akademskih zajednica kroz sportska natjecanja i rekreativne aktivnosti, a program se sastojao od natjecanja u muškoj, ženskoj i mješovitoj kategoriji u šest različitih sportova - mali nogomet, odbojka, košarka 3x3, badminton, stolni tenis i pikado.

Iznimno mi je drago što smo ponovo uspjeli dovesti sport u Čakovec, na Međimursko veleučilište. Hvala svim mojim kolegama koje su sudjelovali u ovom projektu zahvaljujući kojem je omogućeno da studenti MEV-a imaju gdje održavati nastavu tjelesnog odgoja, a posebno hvala upravo našim studentima koji su pomogli u postavljanju balon dvorane. Nije sve samo učenje i polaganje ispita – studentski život su i ovakva događanja na kojima se uvijek lijepo družimo, mladi se zabavljaju i što je najvažnije, fizički su aktivni. Znamo koliko su sport i rekreacija važni za zdravlje, stoga mi je iznimno drago što smo organizirali ove sportske igre, a još mi je draže kada vidim koliko mladi u tome uživaju i trude se dati sve od sebe da budu što bolji – rekao je dekan MEV-a doc. dr. sc. Igor Klopotan.

Prodekanica Blaženka Filipan-Žignić istaknula je da joj je zadovoljstvo što je upravo studentskim sportskim igrama neslužbeno otvorena balon dvorana.

Dugo smo čekali tu dvoranu i vi ste prvi s ovom manifestacijom u njoj. Velika je stvar što su ne samo Međimursko veleučilište, nego i grad Čakovec dobili novo mjesto za vježbanje i sport i što se proširuje ponuda cijele naše lokalne zajednice. Ovakve manifestacije koje se odvijaju izvan Zagreba su prilika da promoviramo ne samo sport, nego i naše ustanove, ne bi li možda privukli i druge studente da vide kako je lijepo studirati na ovim lokacijama, u našem Međimurju – kazala je prodekanica Filipan-Žignić.

Na otvorenju sportskih igara studenata bio je i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Ovdje se danas ispisuje povijest. Balon dvorana još nije službeno otvorena, bit će za koji dan, ali slike i nastup, sportski susreti studenata će zapravo biti prezentacija dvorane. Želim vam puno druženja, puno sportske sreće i uspjeha i puno motivacije i energije na vašim veleučilištima i sveučilištima. Sretno i neka pobijedi najbolji – poručio je župan Posavec.

Vrijedi spomenuti i kako su tijekom natjecanja za sve prisutne bili organizirani besplatna hrana i piće, kao i dodatan zabavni program.

Atmosfera je bila nevjerojatna, hrane i pića nije nedostajalo, a glazba je dizala sve na noge.

Čestitke svim sudionicima na nevjerojatnom trudu i sportskom duhu!

Konačni rezultati su:

1. mjesto: MEV - Međimursko veleučilište u Čakovcu – 84 bodova

2. mjesto: Sveučilište u Zagrebu, Učiteljski fakultet - Odsjek u Čakovcu – 72 bodova

3. mjesto: Faculty of Organization and Informatics – 58 bodova

4. mjesto: Veleučilište u Bjelovaru – 18 bodova

5. mjesto: Veleučilište u Križevcima – 14 bodova

Svi smo se sjajno zabavili, podijelili medalje i pehare i stvorili nezaboravne trenutke!

Posebnu zahvalu upućujemo Gimnastički klub MZ Macan na

gostoprimstvu i ustupanju balon-dvorane!

Najiskrenije zahvaljujemo Studentski centar u Varaždinu na velikodušnoj podršci koja nam je omogućila ostvarenje naših ciljeva.

Također, zahvaljujemo studenticama, Petri Šušnjak i Leli Spasenovski, talentiranim fotografkinjama, što su svojim radom zauvijek obogatile naša sjećanja i uhvatile trenutke koji će trajati vječno te svim volonterima koji su pomagali tijekom igara.

Vidimo se sljedeće godine s još više sportskog duha i uzbuđenja, a gdje - saznat ćete na vrijeme!

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
Copyright © 2024
Politika privatnosti
Uvjeti korištenja
Sva prava pridržana
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content