Drage studentice i studenti,

otvorene su prijave na Hackultet - prvo studentsko CTF natjecanje u organizaciji CARNET-ovog Sektora - Nacionalni CERT i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Natjecanje će se provoditi od petka, 3. svibnja 2024. u 20 sati do nedjelje, 5. svibnja 2024. u 20 sati, a pristupiti mu mogu samo članovi prijavljenih timova s dobivenim korisničkim podacima za pristup natjecanju.

Natjecanju Hackultet mogu pristupiti svi studenti, a u dodatnom kvalifikacijskom procesu za sudjelovanje na ECSC natjecanju moći će sudjelovati samo studenti do 25 godina starosti, odnosno studenti rođeni od 1. siječnja 1999. godine nadalje.

Prijave su otvorene do 25. travnja 2024. godine.

CERT.hr: https://www.cert.hr/otvorene-su-prijave-za-hackultet/

Pravila natjecanja:
https://www.cert.hr/wp-content/uploads/2024/04/Pravila-natjecanja-Hackultet.pdf

Prijavni obrazac: https://forms.gle/TeXLB9pnmkF6NczUA

Sva dodatna pitanja natjecatelji mogu uputiti na adresu elektroničke pošte ctf@cert.hr.

POZIV NA NATJECANJE

Javno predavanje na temu "Poslovni procesi i web tehnologije" održat će Domagoj Trojko, dana 22.04.2024. s početkom u 14 sati u predavaoni broj 15.

Međimursko veleučilište u Čakovcu i autori udžbenika  "ENERGETSKA TRANZICIJA - VODIKOVA PARADIGMA" zahvaljuju svim sponzorima i donatorima za sudjelovanje i pomoć u izdavanju udžbenika.

Hvala Vam! 

Međimursko veleučilište u Čakovcu obavještava sve zainteresirane subjekte da je u prodaji visokoškolski udžbenik autora: izv.prof.dr.sc. Darka Pavlovića, dr.sc. Melite Srpak, pred. i doc.dr.sc. Igora Klopotana: Energetska tranzicija – vodikova paradigma.

Picture1

ISBN 978-953-8095-25-2
Broj stranica: 375

Ovaj udžbenik je namijenjen studentima, ali i svim ostalim zainteresiranim stranama koje žele proširiti svoje znanje i razumijevanje o ključnoj temi vodika i energetske tranzicije. Također, potiče razmišljanje o važnosti aktivnog sudjelovanja u oblikovanju i implementaciji energetskih sustava te promovira održiva energetska rješenja koja su važna za budućnost naše planete.

Sadržaj udžbenika zaranja u povijest interdisciplinarnih pogleda na koncepte energije, istražujući kako su ti koncepti evoluirali kroz vrijeme i kako su povezani s današnjom vremenskom trajektorijom razvoja energetske tranzicije pružajući čitateljima uvid u važnost razumijevanja prošlih i sadašnjih aspekata energetskih transformacija i današnje uloge vodika u oblikovanju naše energetske budućnosti.

Kroz osam strukturiranih tematskih poglavlja, udžbenik detaljno istražuje različite aspekte nove energetske paradigme, Vodikove paradigme - energetske tranzicije, postupnog prijelaza s postojećeg načina opskrbe energijom prema novom stanju energetskog sustava. Udžbenik ne samo da analizira potencijal vodika, već pruža i konkretne primjere kroz prikaz studija slučaja i inicijativa koje su već prihvatile Vodikovu paradigmu energetske tranzicije i dekarbonizacije kao smjernicu prema održivoj budućnosti.

Sveobuhvatnost ovog udžbenika i jasnoća inženjerskog pristupa čine ga zanimljivim i stručnim izvorom informacija i referencom za studente, ali i sve one koji žele produbiti svoje znanje o vodiku i energetskoj tranziciji, što su ključni elementi današnje energetske transformacije. Ova tematika nije važna samo za buduće stručnjake u energetskoj industriji, već ima i širu društvenu važnost jer se tiče i širenja svijesti o potrebi očuvanja okoliša.

Ponudu za kupnju udžbenika možete zatražiti u Knjižnici Međimurskog veleučilišta u Čakovcu putem e-maila: knjiznica@mev.hr, u kojem je potrebno navesti ime i prezime fizičke osobe odnosno naziv pravne osobe, adresu, OIB i količinu knjiga.

Cijena knjige je 35,00 €.

Sredstvima Grada Čakovca novim projektorima opremeljene su predavaonice na našoj ustanovi.

OPŠIRNIJE

Image

U utorak 26.03.2024. godine na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu održan je prvi panel “Doživi turističke priče” na kojem su gostovali direktori Turističkih zajednica Varaždinske i Međimurske županije, Goran Mališ i Rudi Grula, ujedno i partneri u organizaciji panela. Studenti 3. godine prijediplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta na MEV-u  (Hrvoje Miler, Ivana Habek, Klara Purgar, Andreja Žugec, Božidarka Špoljarić, Luka Medvešek, Željka Nikolić i Tanja Patarčec) uz vodstvo profesorica zaslužni su za ovo događanje koje je podržao i velik broj pokrovitelja, koji su imali priliku predstaviti svoje lokalne proizvode posjetiteljima.

Tribinu su otvorili dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan v.pred., i dr.sc. Andrijana Kos Kavran, prof.struč.stud., jedna od mentorica u organizaciji panela.

Gosti panela su odgovarali na zanimljiva pitanja studenata i ispričali svoja iskustva, izazove, uspjehe i planove razvoja turizma.

Rudi Grula ispričao je zašto je međimurska županija jedna od najuspješnijih turističkih destinacija sjeverne Hrvatske, istaknuo važnost održivosti za razvoj turizma današnjice i naglasio važnost uključenosti lokalne zajednice u proces boravka turista. Goran Mališ napomenuo je kako je bitno osigurati kvalitetu s privlačenjem manjeg broj turista, povećati njihovo zadovoljstvo i spremnost da izdvoje više sredstava za turističko iskustvo. Goran je također otkrio posjetiteljima da varaždinska županija raspolaže s preko 150 kuća za odmor. Zajednički cilj ovih dviju županija nije masovni turizam nego održati konstantu dolazaka turista kroz cijelu godinu i pružiti im doživljaj kojem će se poželjeti vratiti.

"Ovaj panel vidim kao inspiraciju i priliku za učenje o turističkim zanimljivostima sjevernog dijela Hrvatske. Gosti su nam pokazali da se trud, rad i predanost mogu spojiti kako bi se postigli iznimni rezultati i da njihove ideje obećavaju svijetlu budućnost turizma u sjevernom dijelu Hrvatske", izjavio je Luka Medvešek, student 3. godine prijediplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta.

Organizatori su najavili da će se paneli „Doživi turističke priče“  nastaviti s novim zanimljivim gostima, a sljedeći će se održati 16.04.2024., čime će se dalje obogatiti turistička scena u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Zahvaljujemo svim pokroviteljima koji su sa svojim proizvodima obogatili ovo događanje: OPG Hranjec Belak, seoski turizam obitelji Turk, Izletište Zlatni breg, Mesnica Novotny, OPG Vidović, OPG Zdolec, Pekara Zlatni klas, Podravka, Printex d.o.o., Sirana Krnjak, Slastičarnica Nympha, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Vina Najman, Vina Preiner i Vinska kuća obitelji Knehtl Medenjak.

Studenti 3. godine prijediplomskog studija Menadžment turizma i sporta na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, u partnerstvu s Turističkom zajednicom Međimurske županije i Turističkom zajednicom Varaždinske županije, organiziraju ciklus panela “Doživi turističke priče”, koji će obogatiti turističku scenu Varaždinske i Međimurske županije.
Ovi paneli nisu samo obični događaji. Oni su platforma za zanimljive razgovore i inovativne ideje. Ovdje će svjetla reflektora obasjati osobe koje značajno doprinose razvoju turizma s našeg područja.
Paneli će tako ugostiti goste koji su zaslužni za razvoj turizma u međimurskoj i varaždinskoj županiji, a u kojima će odgovarati na zanimljiva pitanja studenata i ispričati svoja iskustva. Cilj organizacije ovih panela je da studenti steknu praksu u marketingu u turizmu, organizaciji događaja, komunikaciji s medijima i odnosima s javnošću.
Paneli će se održavati svaka tri tjedna, a prvi od četiri panela održat će se 26. ožujka 2024. godine u 18.30 sati u velikoj dvorani Centra održivog razvoja MEV-a i putem live eventa na Facebook stranici MEV-a. Prvi panel organiziraju studentice i studenti: Ivana Habek, Hrvoje Miler, Božidarka Špoljarić, Luka Medvešek, Klara Purgar, Andreja Žugec, Tanja Patarčec i Željka Nikolić.
Gosti prvog panela su Rudi Grula i Goran Mališ. Rudi Grula direktor je Turističke zajednice Međimurske županije koji već 20 godina ulaže napor u razvoj međimurskog turizma te je ujedno i zaslužan da je Međimurska županija postala jedna od četiri destinacije na svijetu s oznakom Green Destinations za održivi turizam. Goran Mališ direktor je Turističke zajednice Varaždinske županije koji je za direktora izabran 2022. godine, a odmah na početku njegovog mandata oboren je turistički rekord varaždinske županije u 2023. godini, u pogledu turističkih dolazaka i noćenja.

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ i organizatori Kongresa imaju veliko zadovoljstvo biti domaćini brojnim znanstvenicima i stručnjacima iz područja ruralnog turizma, koji će od 10. do 13. travnja 2024. godine, u predivnom Hotelu Le Meridien Lav, u Splitu, sudjelovati na 6. međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu (https://kongres.klubselo.hr/).

Slogan 6. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu je „Ruralni turizam: održiv, digitalan, uključiv“.

6.  međunarodni kongres o ruralnom turizmu činit će osam velikih tematskih cjelina, kao i njihove subteme.

Tijekom Kongresa bit će održani i brojni paneli, okrugli stolovi i radionice, a očekuje se više od 300 sudionika iz više europskih zemalja.

Nezaobilazni dio Kongresa bit će posjet predivnim ruralnim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije.

POZIVAMO VAS NA PREDAVANJA “BIM U PRAKSI” 
U SRIJEDU, 20. OŽUJKA 2024. u 17 SATI
Mjesto održavanja:Velika dvorana COR-a
Međimursko veleučilište u ČakovcuBana J. Jelačića 22F

S veseljem vas pozivamo da budete naši gosti na zanimljivim stručnim predavanjima, organiziranim u suradnji s Udruženjem arhitekata Međimurja i Međimurskim veleučilištem u Čakovcu. Želja nam je prenijeti vam iskustva vaših kolega.Kako su uveli u svoj ured BIM i postali u svom radu brži, precizniji i konkurentniji. Kako jednostavno, bez predznanja snimiti 3D skenerom objekt i prenijeti ga u svoj ured. Kako uspostaviti sinergiju arhitekata i konstruktera kroz BIM projektiranje.
portereti1.jpg
PROGRAM:
Kako smo krenuli s BIM-om u našem arhitektonskom uredu / Primjeri iz prakse
BADD ARCH: Branka Grgić, dia i Damir Ljutić, dia

Izmjere postojećeg stanja koristeći 3D skener i umjetnu inteligenciju
Baldinistudio d.o.o: Gianmarco Ćurčić Baldini, dia

Konstruktivna građevinska rješenja minimiziranja toplinskih mostova s naglaskom na održivu gradnju
Nosivi Građevinski Elementi d.o.o. (Schöck): Jana Tolić, mag.ing.aedif

Sinergija BIM projektiranja konstrukcije i arhitekture / Primjeri iz prakse
JMprojekt: Melita Juren

Okrugli stol: Kako i zašto uvesti BIM u svoj ured
Sudionici: Branka Grgić, dia i Damir Ljutić, dia, Gianmarco Ćurčić Baldini, diai Jasmina Ovčar. dia

Link za prijavu: https://zfrmz.eu/IPOdJyST3HQniTOLZNaM

Datum održavanja: 20. ožujka 2024.
Vrijeme održavanja: 17:00-19:00 h

Suradnja studija Održivi razvoj s gospodarstvenicima pokazatelj je kvalitete i svrhe studiranja na MEV-u. Naši studenti već godinama na području Održive gradnje rade u sofisticiranim BIM programima, spremni su za aktualno tržište rada i svojim kompetencijama od velikog su interesa gospodarstvenicima. Predavanja "BIM U PRAKSI" bit će pokazatelj i putokaz daljnjeg zajedničkog djelovanja. Pozvani ste svi - sadašnji, bivši i budući studenti, nastavnici, vanjski suradnici, gospodarstvenici...
Vidimo se uskoro na BIM-u!

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
Copyright © 2024
Politika privatnosti
Uvjeti korištenja
Sva prava pridržana
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content