"Pun pinklec znanja"

< Novosti
5. siječnja 2021.

"Pun pinklec znanja"

Studenti Međimurskog veleučilišta uključili su se svojim sudjelovanjem u edukativni modul „Pun pinklec znanja“ kojeg je financirao grad Čakovec kroz projekt „Mladi i mobilnost“ te Međimurska županija u sklopu projekta „Jačanje mobilnosti u Međimurju“. Glavni cilj projekta je povećanje kompetentnosti mladih osoba, uključujući mlade osobe s invaliditetom, za suvremeno tržište rada na području grada Čakovca i Međimurske županije kroz projekte mobilnosti.

U sklopu projekta izrađen je edukativni modul “Pun pinklec znanja” s ciljem informiranja mladih o Erasmus+ programu te unaprjeđivanja njihovog znanja i vještina za prijavljivanje i sudjelovanje na projektima mobilnosti. Modul se sastoji od 8 kratkih videa (u trajanju od jedne do dvije minute) koji odgovaraju na najčešća pitanja vezana uz mobilnost u sklopu Erasmus+ programa Europske unije te upitnika koji su studenti ispunjavali nakon pregledavanja videomaterijala. Modul “Pun pinklec znanja” proveden je na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu u razdoblju od 7.12. do 18.12.2020. uz sudjelovanje oko 40tak studenata.

Uključivanjem u ovaj projekt studenti Međimurskog veleučilišta pokazali su svoju svjesnost potrebe stjecanja novih saznanja putem uključivanja u projekte mobilnosti, kao i važnost širenja ideje mobilnosti među mladima, svojim kolegama i prijateljima, s konačnom svrhom uključivanja na tržište rada kompetentnih, mladih stručnjaka koji će na taj način doprinijeti razvoju svoje zajednice i društva u cjelini.  

Projekt osmislile:

Mateja Gabor, Danka Brumen

Association Strive!

Youth Mobility  & Non-formal Education

youthassociationstrive@gmail.com

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content