Najava natječaja za smještaj u dom za ak. g. 2024./2025.

< Novosti
18. lipnja 2024.

Najava natječaja za smještaj u dom za ak. g. 2024./2025.

Početkom srpnja bit će objavljen Javni natječaj za dodjelu prava na subvencionirano stanovanje u Studentskom domu Čakovec u akademskoj godini 2024./2025.

Preporučujemo studentima koji se namjeravaju prijaviti na natječaj da već sada započnu prikupljati dokumentaciju potrebnu za natječaj radi godišnjih odmora službi koje ih izdaju (najčešće škole).

Dokumentacija koju studenti već sada mogu prikupiti odnosi se na potvrde o prebivalištu za sve članove zajedničke obitelji (MUP), potvrde osnovne škole, srednje škole odnosno visokog učilišta o upisu u tekuću školsku odnosno akademsku godinu za brata ili sestru koji su u sustavu redovitog obrazovanja te drugu dokumentaciju kojom mogu dokazati ispunjenje kriterija za dodatno bodovanje sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata u redovitom statusu na subvencionirano stanovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih (NN 63/23).

Rodne listove za braću/sestre, domovnicu te ostale podatke iz državnih matica za osobe upisane u matične knjige Republike Hrvatske studenti ne moraju prikupljati već će ih prikupit će Međimursko veleučilište u Čakovcu po službenoj dužnosti. Pristup i korištenje osobnih podataka obavit će se sukladno pozitivnim propisima o zaštiti osobnih podataka.

Priznaju se i uvjerenja ispisana iz e-građani pa preporučujemo studentima i njihovim članovima zajedničkog kućanstva da se prijave na portal e-građani radi jednostavnosti i brzine prikupljanja potrebnih dokumenata (potvrde o prebivalištu, potvrde o redovitom školovanju). Vjerodostojnost izdanog elektroničkog zapisa se provjerava.

Također preporučujemo studentima da si provjere rok važenja osobnih iskaznica (dio obavezne dokumentacije je preslika osobne iskaznice studenta).

Više informacija o kriterijima za dodjelu prava na subvencionirani smještaj možete pronaći u Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata u redovitom statusu na subvencionirano stanovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih (NN 63/23).

Brucošima preporučujemo da odmah po objavi natječaja za dom u svojim srednjim školama potvrde obrazac s podacima o prosjeku ocjena prije nego tajništva u školama prestanu s radom.

Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite na mail studentski.dom@mev.hr.

Sve potrebne, objedinjene informacije i upute bit će objavljene u samom natječaju za dodjelu prava na subvencionirano stanovanje u Studentskom domu Čakovec početkom srpnja.

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content