Lokalna platforma ESN-a Čakovec – Za budućnost u koju vjerujemo

< Novosti
16. veljače 2024.
Lokalna platforma ESN-a Čakovec – Za budućnost u koju vjerujemo

Lokalna platforma ESN-a Čakovec – Za budućnost u koju vjerujemo


20 mladih okupilo se kako bi se upoznali s radom Erasmus studentske mreže (skraćenica ESN), najmoćnije studentske organizacije u Europi, učili o programima mobilnosti te sudjelovali u interaktivnim radionicama.

Lokalna platforma Erasmus Student Network (ESN) Čakovec doživjela je živahnu razmjenu ideja i iskustava 27. siječnja 2024. u hotelu Park. Uz odaziv od otprilike 20 sudionika, događaj je poslužio kao žarišna točka za raspravu o utjecajnom radu ESN-a na nacionalnoj i internacionalnoj razini, učenju o programima mobilnosti, dijeljenje neprocjenjivih iskustava s mobilnosti i uključivanje u interaktivne radionice.

Program, pomno osmišljen od strane Lokalnog odbora ESN-a Čakovec, sadržavao je niz zanimljivih sadržaja. Prikazala se je struktura lokalne, nacionalne i internacionalne razine kao i sva područja koja organizacija pokriva, a sudionici su imali prigodu steći uvid o ESN-ovim inicijativama i projektima, ulozi organizacije u poticanju kulturne razmjene i mogućnostima koje ESN pruža dolazim i odlazim studentima.

Rasprava o programima mobilnosti unijela je novu perspektivu među sudionike. Osobna iskustva stečena u mobilnosti studenata, od svladavanja birokratskih prepreka do uranjanja u različite kulture, razmjena anegdota naglasila je dubok utjecaj programa mobilnosti na osobni i profesionalni razvoj pojedinca.

Osim toga, događaj je sadržavao radionice osmišljene za osnaživanje mekih vještina sudionika. Radionice o planiranju događaja pružile su paletu za razmišljanje o inovativnim idejama i strategijama za organiziranje utjecajnih događaja unutar ESN zajednice. U međuvremenu, na radionici o motivaciji, sudionici su surađivali na kreativnom projektu, radeći zajedno na izgradnji minijaturnog dvorca—utjelovljenja njihovih zajedničkih težnji i odlučnosti i shvaćajući poruku da timski rad donosi rezultate.

Događaj je pružio prigodu da Lokalni odbor ESN-a Čakovec pokaže svoje neumorne napore u obogaćivanju studentskog iskustva unutar zajednice. Kroz inovativne projekte i suradničke pothvate, odbor nastavlja predstavljati primjer duha studentskog jedinstva i solidarnosti koja definira ESN mrežu.

Događaju je prisustvovao i nacionalni Menadžer za ljudske resurse, kao predstavnik Nacionalnog odbora ESN-a Hrvatska.

U duhu druženja i suradnje, Lokalna platforma završila je s obnovljenim osjećajem svrhe i druženja. Sudionici su otišli s bogatim znanjem, nadahnuti da dodatno pojačaju utjecaj ESN-a u Čakovcu i šire.

Događaj je u cijelosti bio financiran putem natječaja za dodjelu potpora financiranju studentskih aktivnosti od strane Studentskog centra Varaždin.

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content