EU projekt: “Uključivo studiranje”

Opće informacije

Naziv projekta:  Uključivo studiranje

Korisnik: Međimursko veleučilište u Čakovcu

Ukupna vrijednost projekta: 8.992.075,00 HRK

Iznos koji sufinancira EU: 8.866.180,00 HRK

Razdoblje provedbe projekta: 1. 3. 2015. – 1. 3. 2018.

Kratki opis projekta 

Međimursko veleučilište u Čakovcu uspješno  je provelo projekt „Uključivo studiranje“ u sklopu natječaja „ Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, u okviru operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Projektom je revitalizirana zgrada 22G starog vojnog kompleksa u Čakovcu, Bana Josipa Jelačića 22 G te je prenamijenjena u prvi Studentski dom u Čakovcu. Projekt je započeo 1. ožujka 2015. godine, a završio 1. ožujka 2018. godine. Ukupna vrijednost projekta je 8.992.075,00 kuna. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj dodijeljeno je 8.866.180,00 kuna bespovratnih sredstava. Novi studentski dom u Čakovcu ima 39 ležaja u 27 soba (24 na katu i tri u prizemlju), s implementiranim sustavom „pametnih soba“ i s osam dodatnih sadržaja za studente. Među osnovnim popratnim sadržajima u Domu su kuhinja, kafić, restoran (60 mjesta), prostorija za sport i rekreaciju, čajna kuhinja, knjižnica, čitaonica opremljena računalima s bežičnom Wi-Fi mrežom, skriptarnica i praonica rublja opremljena s dvije perilice i dvije sušilice. U svim prostorijama Studentskog doma dostupan je besplatni Wi-Fi internetski pristup. Dom je u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom te ima ugrađenu podiznu rampu, prilazne rampe i 3 sobe sa 6 ležajeva prilagođene za život osobama s invaliditetom.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Opći cilj projekta je povećanje broja upisanih studenata te povećanje broja studenata koji uspješno završe tercijarno obrazovanje u Međimurskoj županiji.

Dugoročni cilj  je omogućavanje nižih troškova studiranja za studente u nepovoljnom položaju (studenti s invaliditetom i studenti niskog socio-ekonomskog položaja), povećanje studentskog standarda uvođenjem novih sadržaja i studentske prehrane u blizini fakulteta s konačnim efektom povećanja atraktivnosti visokog obrazovanja u Međimurskoj županiji. Boljom socijalnom ukjlučenosti i većom kvalitetom studiranja stvoriti će se multiplicirajući ekonomski rezultati u zajednici.

Izravni rezultati projekta su revitalizirana zgrada Međimurskog veleučilišta u Čakovcu za potrebe Studentskog doma te njegovo opremanje, uvedeni novi sadržaji za podizanje studentskog standarda, omogućen studentski smještaj osobama s invaliditetom.

Kontakti za više informacija

Za više informacija o projektu obratite se na e-mail studentski.dom@mev.hr. Kontakt osoba za projekt je Voditeljica Centra za studentski standard Tatjana Kovač Pinc, dipl.oec.

Za više informacija o mogućnostima EU sufinanciranja posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr/, odnosno https://razvoj.gov.hr/, a više informacija o Operativnom programu Konkurentnost i kohezija možete pronaći na poveznici https://strukturnifondovi.he/eu -fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentsnost i kohezija/ .

Projekt „Uključivo studiranje“ je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i provodi se u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2015.-2018. temeljem poziva  „ Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec
e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764
Copyright © 2024
Politika privatnosti
Uvjeti korištenja
Sva prava pridržana
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content