logo-main
< Naslovna
4. ožujka 2018.
Završna konferencija

Završna konferencija

Završnu konferenciju u sklopu projekta "Uključivo studiranje" održali smo 28. veljače 2018. s početkom u 11.00 sati u zgradi Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Kroz projekt „Uključivo studiranje“ revitalizirana je zgrada starog vojnog kompleksa za potrebe prvog Studentskog doma u Čakovcu. Ukupna vrijednost projekta „Uključivo studiranje“ iznosi 8.992.075 kuna od čega je EU sufinancirala 8.866.180 kuna bespovratnih sredstava. Projekt je započeo 1. ožujka 2015. godine, a kraju je priveden 1. ožujka 2018. godine.

Međimurskom veleučilištu sredstva su dodijeljena iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu natječaja „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Studentsku dom ima 39 ležaja u 27 soba – 24 na katu i tri u prizemlju, s implementiranim sustavom „pametnih soba“ i s devet dodatnih sadržaja za studente. Među osnovnim popratnim sadržajima u Domu su kuhinja, kafić, restoran sa 60 mjesta, čajna kuhinja, knjižnica, čitaonica opremljena računalima, skriptarnica i praonica rublja opremljena s dvije perilice i dvije sušilice. Za opuštanje i rekreaciju studentima su na raspolaganju društvena prostorija i sportsko-rekreacijska prostorija.

Završetkom projekta „Uključivo studiranje“ učinjen je mali korak za nas, ali veliki za studente u Čakovcu i Međimurju, jer nakon 100 godina visokog obrazovanja u Međimurju studenti će prvi puta dobiti Studentski dom s kuhinjom, restoranom i ostalim pratećim sadržajima. Svakako da su ovi smještajni kapaciteti nedostatni za sve studente u Međimurju, no bez sumnje će onima kojima je smještaj nužno potreban olakšati studiranje i učiniti ga dostupnijim. „Ukupna vrijednost projekta je nešto manje od 9 milijuna kuna, dio nam je financirala Međimurska županija koja podupire projekt od samog početka, a MEV je dodatno iz svojih izvora osigurao sredstva za opremanje. Radovi su zaključeni, stigla nam je i oprema te otvaranje planiramo za Dan MEV-a, 24. travnja“ - na završnoj konferenciji naglasila je dekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Nevenka Breslauer.

Dodatni sadržaji Studentskog doma Čakovec
Praonica rublja
Čitaonica
Knjižnica
Soba za sport i rekreaciju
Restoran

Kontakt

Studentski dom Čakovec
Međimursko veleučilište Čakovec
Bana Josipa Jelačića 22 G
40 000 Čakovec
T: 040 396 982
E: studentski.dom@mev.hr
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content