logo-main
< Naslovna
14. ožujka 2023.
Magdalena

Magdalena

Predstavljamo novu predsjednicu Studentskog odbora Studentskog doma Čakovec.

Željeli bismo predstaviti svima Magdalenu Crnoja iz Vrbovca, predsjednicu Studentskog odbora Studentskog doma Čakovec.

Magdalena živi u domu već drugu godinu. U Čakovec na studij dolazi nakon završene srednje škole, Škole za medicinske sestre Mlinarska u Zagrebu. Sada je studentica druge godine Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Sveučilišta u Zagrebu Učiteljskog fakulteta – odsjek Čakovec.

Studenti su je izabrali kao svoju predstavnicu jer se i prve godine svog života u domu istakla svojim angažmanom u raznim aktivnostima. Magdalena i dalje nastavlja dobre običaje prijašnjih generacija te ih unaprjeđuje i donosi nove. Angažirala se u organizaciji adventskih aktivnosti u domu, nastavlja razvijati i proširiti priču sa skupljanjem ambalaže te prodajom za zajedničke potrebe stanara i organizira i druge aktivnosti kojima jača ovu malu zajednicu studenata Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i odsjeka Učiteljskog fakulteta u Čakovcu.

Kao što i sama kaže, u početku se osjećala uplašeno, osjećala je strah od novog mjesta, novih ljudi, no vrlo brzo uklopila se u život u domu, stekla nove prijatelje, a grad u koji je doselila radi studija prigrlio ju je na mnoge druge načine. Magdalena kao i većina naših studenata danas, pokušava rasteretiti kućni budžet svojih roditelja te vrlo često radi preko student servisa razne poslove u Čakovcu te se uključuje i u druge aktivnosti i akcije u našem gradu.

U domu je pokrenula mnoge akcije, od realizacije projekta „Biciklirajmo zajedno“ gdje su se novcem iz projekta nabavili domski bicikli, do prikupljanja donacija za lijek za djevojčicu Lavu koja boluje od spinalne mišićne atrofije te mnoge druge inicijative.

Magdalena je u dane useljenja te na prvim sastancima stanara doma u listopadu ponudila „brucošima“ pomoć u snalaženju u novoj sredini te ih uputila u sve „tajne“ studentskog života, počevši od toga gdje mogu jesti, gdje se pere rublje, gdje mogu skuhati kavu, gdje je najbliža prodavaonica, kako se spojiti na WiFI i mnoga druga praktična pitanja koja se postavljaju kada studenti dođu u novi grad na studij.

Studenti nisu puno dvojili kod biranja predsjednice studentskog odbora za akademsku godinu 2022./2023. i vrijeme je pokazalo da su dobro odabrali.

Magdalena pokušava održati timsko okruženje u domu te osjećaj pripadnosti našoj maloj zajednici kod svakog studenta stanara u domu ponaosob. Vjerujemo da će joj vještine koje je savladala na ovoj funkciji donijeti korist u buduće u njezinom profesionalnom i osobnom životu.

Sretno i dalje Magdalena!

  Dodatni sadržaji Studentskog doma Čakovec
  Praonica rublja
  Čitaonica
  Knjižnica
  Soba za sport i rekreaciju
  Restoran

  Kontakt

  Studentski dom Čakovec
  Međimursko veleučilište Čakovec
  Bana Josipa Jelačića 22 G
  40 000 Čakovec
  T: 040 396 982
  E: studentski.dom@mev.hr
  crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content