logo-main
< Naslovna
21. prosinca 2021.
Priča o Maji i božićnom selu

Priča o Maji i božićnom selu

Studentica Maja Šteković izradila je božićno selo za naš studentski dom. U ukrašavanju studentskog doma priključili su se i drugi studenti.

Maja Šteković, apsolventica na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Menadžmenta turizma i sporta već drugu godinu zaredom predsjednica je Studentskog odbora Studentskog doma Čakovec Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

U svoja dva mandata u našem studentskom domu ostavila je trag kroz mnoštvo ideja i projekata koje svojim organizacijskim sposobnostima, kreativnošću, energijom, bogatim znanjem iz područja marketinga - a najviše velikim srcem uspijeva realizirati i učiniti naš mali dom toplim, ugodnim mjestom za život.

Bilo je tu svega – od Secret Sante, koji su počeli slijediti i drugi studentski domovi, do izrade božićnih ukrasa od reciklažnog materijala koji su studenti kada su vidjeli njezinu namjeru, počeli spontano donositi u zajednički boravak, organizacije izleta pa sve do nesebičnog pomaganja u čišćenju kolegama koji tome nisu vični. Jedna od Majinih novijih ideja je da studenti smješteni u domu prazne boce ne bacaju, već ih skupljaju i novac od prodaje stavljaju u zajedničku kasicu za realizaciju nekih njihovih želja. Tako je s jednom idejom i s dvije kutije opet pridonijela stvaranju zajedništva i podizanju razine svijesti o recikliranju otpada. Baš to stvaranje timskog okruženja i domaće atmosfere je Majin „secret weapon“.

Znanje stečeno na Veleučilištu Maja primjenjuje u obiteljskom poslu svojih roditelja u rodnim Ivanovcima kod Valpova i u mnogim drugim poslovima koje radi u Čakovcu preko student servisa. Svoje visoko obrazovanje započela je na Veleučilištu u Vukovaru, gdje je završila preddiplomski studij smjera Trgovine, a nastavila kod nas na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu - specijalistički diplomski stručni studij.

Na Veleučilištu je članica Vijeća odjela za menadžment. Sudjelovala je na brojnim konferencijama, prošla mnoge obuke i tečajeve kao npr. onaj za EU projekte Akademije regionalnog razvoja i fondova EU i sl.

Svoj dolazak u Čakovec nije požalila, naprotiv, želja joj je ovdje započeti svoju karijeru te nastaviti se razvijati na osobnom i poslovnom planu. Sudeći po njezinom dosadašnjem djelovanju i vječitom željom za napretkom, vjerujemo da će to i ostvariti.

Veseli nas da je studentski dom postao mjesto gdje studenti mogu izraziti svoju kreativnost, steći neka nova iskustva i naučiti i nas nečem novom! Ili kako bi Maja sama rekla :“Mi smo mali, a veliki!“

Fotografije koje je podijelila s nama prikazuju faze izrade Božićnog sela i pahulja. U realizaciji ove, kao i svih drugih ideja, pomogli su joj i drugi studenti iz doma bez čije volje, sluha i međusobnog uvažavanja ne bi bilo moguće stvoriti takvu zajednicu i dom - Hvala svima!!!

Ono što radimo sa srcem, nikad ne ostane nezamijećeno!"

Dodatni sadržaji Studentskog doma Čakovec
Praonica rublja
Čitaonica
Knjižnica
Soba za sport i rekreaciju
Restoran

Kontakt

Studentski dom Čakovec
Međimursko veleučilište Čakovec
Bana Josipa Jelačića 22 G
40 000 Čakovec
T: 040 396 982
E: studentski.dom@mev.hr
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content