logo-main
< Naslovna
9. listopada 2016.
Početna konferencija za medije projekta Uključivo studiranje

Početna konferencija za medije projekta Uključivo studiranje

Na početnoj konferenciji održanoj 6. listopada  upoznalo se javnost s planovima o revitalizaciji zgrade 22G starog vojnog kompleksa za potrebe  prvog Studentskog doma u Čakovcu.

Konferenciju je otvorila dr.sc. Nevenka Breslauer, prof. v.š., dekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu govorivši o razvoju Međimurskog veleučilišta te poboljšanju uvjeta studenata realizacijom projekta Uključivo studiranje. 

U prilog tome ide  i stalni rast broja studenata na Veleučilištu sa početnih 56 studenata do preko tisuću studenata.

Studentica Tihana Miri, predsjednica studentskog zbora, rekla je kako studenti znaju cijeniti napore koji se ulažu za poboljšanje njihovog standarda izrazivši nadu kako će Čakovec postati studentsko središte.

Matija Posavec, mag.ing., župan Međimurske županije naveo je kako je Međimurje dobar primjer kako ulagati u objekte koji nisu u funkciji, te da ovim projektom Međimursko veleučilište postaje cjelovito. Uputio je zahvalu mr.sc. Hrvoju Šlezeku, zamjeniku ministra znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, te Darku Horvatu, ministru poduzetništva i obrta u potpori projektu i naporima da studenti Međimurskog veleučilišta budu u istoj poziciji s ostalim studentima u Republici Hrvatskoj.

Hrvoje Šlezek je dodao kako je ovo veliki dan za Međimursko veleučilište koje je poznato po kvalitetnim programima u prilog čemu ide njegov već treći posjet ovoj instituciji u vrlo kratkom roku. Uz isticanje napora njegovog ministarstva da se poboljšaju uvjeti školovanja studenta i srednjoškolca, Horvat je izrazio žaljenje što se za ostvarivanje ovog sna čekalo od 2007. godine. Rezimirajući 2016. rekao je: - Ako smo što naučili, onda smo naučili 'uzimati' novac iz EU fondova - pa je u toj vjeri svima poželio još više hrabrosti.

Na početnoj konferenciji sudjelovalo je 50-tak osoba, dok su od medija bili prisutni Moj Faks, Radio 1, Međimurje Press,  Međimurske novine,  E – Međimurje i Međimurska županija.

Dodatni sadržaji Studentskog doma Čakovec
Praonica rublja
Čitaonica
Knjižnica
Soba za sport i rekreaciju
Restoran

Kontakt

Studentski dom Čakovec
Međimursko veleučilište Čakovec
Bana Josipa Jelačića 22 G
40 000 Čakovec
T: 040 396 982
E: studentski.dom@mev.hr
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content