logo-main
< Naslovna
24. svibnja 2023.
Book corner

Book corner

Studenti potporom SC-a Varaždin opremili svoj Book corner.

„Prostorija bez knjiga je kao tijelo bez duše!“  (Marko Tulije Ciceron)

Studentski centar Varaždin dodijelio je u okviru proljetnog Poziva za potporu studentskih projekata  studentima  doma  financijska sredstva za realizaciju projekta „Book corner“.

Studenti su pomno odabrali željenu literaturu i to tako da svaki student u domu može za sebe pronaći nešto što ga zanima od krimića, self-help priručnika do lijepe književnosti.

Za opremanje naše „kućne biblioteke“ najviše se pobrinula studentica druge godine Menadžmenta turizma i sporta Madlen Sabađija, koja je ljubav prema čitanju kao što i sama kaže razvila kad joj je u ruke došla prava knjiga. Time je potvrdila istinitost citata J. K. Rawling -“If you don’t like to read, you haven’t found the right book.”  

U opremanju Book cornera pomogla je i Veronika Kučera, Madlenina "cimerica" iz sobe 10 koja isto tako voli čitanje i dobro štivo.

Nadamo se da će ovi naslovi na policama našeg novog „Book cornera“  inspirirati i ostale stanare doma te da će studentski dom postati mjesto gdje se stvara i njeguje kultura čitanja.

Ovu lijepu vijest zaokružit ćemo citatom jednog od najpopularnijih pisaca fantasyja današnjice – Georga R. R. Martina koji u prijevodu glasi: „Onaj koji čita živi tisuću života prije nego umre. Čovjek koji nikad ne čita živi samo jedan.“

Dodatni sadržaji Studentskog doma Čakovec
Praonica rublja
Čitaonica
Knjižnica
Soba za sport i rekreaciju
Restoran

Kontakt

Studentski dom Čakovec
Međimursko veleučilište Čakovec
Bana Josipa Jelačića 22 G
40 000 Čakovec
T: 040 396 982
E: studentski.dom@mev.hr
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content