Select Page

Neprofitna studentska organizacija Mreža međunarodnih prijatelja Sjever (MMP Sjever) osnovana je da zastupa prava svih međunarodnih studenata u Međimurskoj županiji, kao i da im pruži pomoć u integraciji i vremenima u kojima im je potrebna te promoviranjem Erasmus + programa i njegovih vrijednosti i prednosti među hrvatskim studentima. Ideja iz koje su proizašle vizija , misija i ciljevi se fokusira na potrebama mladih u današnje vrijeme i unaprjeđenje standarda studentskog života u Međimurskoj županiji. Vizija je bila da se pokrene nešto od čega će koristi imati domaći studenti, međunarodni studenti te samo Međimursko veleučilište. Misija je slijedila tu viziju, pa koristeći se postojećim znanjem i iskustvom te uvažavanjem razvoja i jačanja međuljudskih odnosa, stvorena je organizacija koja će pomoći svakom voljnom studentu da nađe svoje područje interesa i kroz prijateljsku i poticajnu atmosferu se razvije kao osoba željna učenja i stjecanja praktičnih vještina. Misija je također povezati prepoznatljivost među mladima kroz razne projekte te  po imenu i logu koji će omogućiti upravo uspostavljanje i dugoročno održavanje odnosa povjerenja s našim partnerima.

Rad u ovakvoj organizaciji osposobljava mlade za samostalno savladavanje svih radnih zadataka i procesa u neprofitnoj organizaciji te potiče na razvijanje osobnih kompetencija članova u područjima vođenja tima, komunikacijskim vještinama, planiranju i organiziranju događaja, razvitku osobne kreativnosti važne za samostalno vođenje i obavljanje posla u stvarnom poslovnom svijetu.

Mreža međunarodnih prijatelja Sjever ima status sekcije kandidat za pridruživanjem Erasmus studentskoj mreži Hrvatska koja je na internacionalnoj razini članica Erasmus Student Network AISBL, najveće studentske organizacije u Europi i šire, koja se vodi krilaticom „Studenti pomažu studentima.“

U svijetu gdje nas toliko toga dijeli, Erasmus nas spaja.

 

Skip to content