Select Page

Studijski posjet nacionalne potpredsjednice erasmus studentske mreže Međimurskom veleučilištu u Čakovcu

U srijedu, 07.04.2021. godine na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu je boravila Helena Kačić Bartulović, nacionalna potpredsjednica i v.d. predsjednika Erasmus studentske mreže (engl. skraćenica ESN) Hrvatske, internacionalne studentske organizacije koja djeluje na 3 razine- internacionalnoj, nacionalnoj i lokalnoj i vodi se krilaticom „Studenti pomažu studentima.“ Ona je stigla u studijski posjet Veleučilištu i studentskoj udruzi, Mreži međunarodnih prijatelja Sjever (MMP Sjever). Cilj tog posjeta je bilo utvrditi stanje sa studentskom udrugom, jer naime MMP Sjever od siječnja ove godine ima status sekcije kandidata za pridruživanjem Erasmus studentskoj mreži, nešto na čemu se radi od samog osnivanja, kao i volju i spremnost Međimurskog veleučilišta da pruži potporu svojim studentima.

Gđica. Kačić Bartulović je u svom predstavljanju ESN-a iznijela sve važne aspekte, prava i obveze koje članstvo u organizaciji ovakvog tipa donosi studentima, ali i samom visokom učilištu s kojim lokalna organizacija surađuje. Istaknula je sljedeće: „Erasmus studentska mreža je internacionalna organizacija koja djeluje u 42 zemlje Europe kroz 543 podružnica takozvanih sekcija i izrazito me veseli što će u skoroj budućnosti i sjever Hrvatske dobiti svoju sekciju. Dakako vjerujem da će se ovo zalaganje i entuzijazam studenata višestruko isplatiti i povezati studente s ostalim sekcijama u Hrvatskoj- Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu.“ Glavna ideja oko koje se vrti cijelo djelovanje je rad s međunarodnim studentima koji stignu studirati u Međimurje, ali i promicanje studentske mobilnosti i razvoj kompetencija kod lokalnih studenata.

Na prezentaciji su sudjelovali predstavnici Veleučilišta: prodekanica za međunarodnu suradnju i kvalitetu Marija Miščančuk i prodekanica za nastavu Mirjana Trstenjak te predstavnici studentske udruge: predsjednik Robert Radiković i potpredsjednica Stella Dorić. Oni su složni: Studentima je potrebna promjena! Radiković ističe da rad u udruzi studentima daje praktična znanja iz različitih područja, dok Dorić napominje da studenti vođeni motivacijom daju svoj doprinos razvoju Međimurskog veleučilišta i stvaranju sadržaja za mlade, kojih u Čakovcu uvelike nedostaje.

U vrijeme jačanja konkurencije na tržištu rada, potreba za dodatnim vještinama i načinu isticanja iz mase kod studenata je izuzetno važna komponenta studiranja i svaki oblik kojim se studentima daje prilika za dodatnim usavršavanjima, hvalevrijedan je iskorak visokog učilišta.

MEĐIMURSKO
VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec

e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764

DRUŠTVENE MREŽE

PRETRAŽI

Copyright © 2019| Politika privatnosti Uvjeti korištenja Sva prava pridržana.

Izrada: SCRIBO PR

Skip to content