Select Page

Razgovarali smo s predsjednicom Studentskog zbora Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Karlom Črep, studenticom na odjelu Menadžmenta sporta i turizma. Otkrila nam je kako se snašla na toj funkciji koju je preuzela u doba pandemije, koji su problemi studenta te svom iskustvu studiranja na MEV-u.

Karla svoju ulogu predsjednice Studentskog zbora opisuje kao jednu od najvažnijih uloga koje je imala dosad, posebice u vrijeme pandemije kada se većina predavanja održavala online, pa postoje studenti s iste godine koji se nikad nisu vidjeli.

„Kroz Studentski zbor i sastanke koje održavamo trudim se potaknuti sve na sudjelovanje. Upoznajemo se polako, ali sigurno. Na svakom sastanku iznosimo neke aktualnosti sa smjerova, ali i probleme koji muče naše studente. Osim toga, informiram ostale studente o aktivnostima koje provodimo te sudjelujem na sjednicama Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske“, opisala je Karla neke od glavnih zadaća koje obavlja.

O problemima koji muče studente rekla je kako se oni razlikuju po smjerovima, godinama studija, ali i karakteru pojedinaca. Najkritičnija su ključna dva tjedna u kojem se provode gotovo svi kolokviji, što je dobro poznato svakom studentu. U tom periodu joj se najviše javljaju zabrinuti studenti u strahu da to neće moći to odraditi, ali na kraju uvijek uspiju.

„Kada mi se studenti jave s određenim problemom uvijek to prenosim članovima uprave ili dekanata. Nadam se da svi studenti znaju da se mogu javiti i iznijeti svoj problem, a mi ćemo se potruditi da to riješimo“, dodala je.

Istaknula je odličnu suradnju među studentima različitih smjerova, a zajedno s kolegama osnovala je i udrugu koja promiče studentsku razmjenu u koju se mogu priključiti svi zainteresirani studenti te tako sudjelovati u brojnim aktivnostima koje razvijaju njihove organizacijske i komunikacijske vještine, sudjelovati u organizaciji raznih događanja, dobiti dodatna znanja iz područja marketinga i menadžmenta, a ujedno i usavršiti svoje znanje stranih jezika.

Cilj udruge je spajanje studenata iz različitih područja Hrvatske, ali i Europe, a temelj rada počiva na mobilnosti studenata kao poželjnom čimbeniku u obrazovanju.

Istaknula je kako ni u jednom trenutku nije požalila što je upisala MEV.

„Stekla sam vrlo širok opus znanja i tek sada vidim koliko sam različitih stvari naučila. Naravno da nisam stručnjak u tim područjima, ali vidim da razumijem materiju i srž onoga što jedan budući menadžer mora znati. Isto tako, kroz to razdoblje sam se formirala kao osoba i zauzela određene stavove i stvarno mi je drago da sam tu gdje jesam.

MEV je relativno malo veleučilište i lako se povezati s kolegama i profesorima. Ako ste proaktivni student, profesori vam dolaze s poslovnim prilikama ili vas preporučuju poslodavcima koji traže nekog takvog. U svakom slučaju, da mogu birati još jednom, bez razmišljanja bih odabrala MEV te bi ga bezpogovorno preporučila maturantima.

Mislim da MEV nudi obrazovanje za zanimanja budućnosti. Održivi razvoj, Računarstvo i Menadžment turizma i sporta su zanimanja koja će u budućnosti biti sve traženija, a postoji i realna potreba za njima trenutno. Uz to, za sve one koji planiraju ostati u Međimurju nakon fakulteta, mislim da će imati prilike razvijati se dalje u tom smjeru jer se upravo u ta zanimanja ulaže. Osim toga, na MEV-u vlada veliki osjećaj pripadnosti s obzirom na to da je broj studenata relativno mali pa se lakše povezuješ s profesorima, ali i drugim studentima. Uz to, cijeli kompleks Centra znanja je prekrasno uređen, imamo odličnu menzu i prostor za druženje i mislim da bi stvarno uživali tu“, rekla je Karla Črep.

MEĐIMURSKO
VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec

e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764

DRUŠTVENE MREŽE

PRETRAŽI

Copyright © 2019| Politika privatnosti Uvjeti korištenja Sva prava pridržana.

Izrada: SCRIBO PR

Skip to content