Select Page

Dr.sc. Mihaela Mesarić, pred. na odjelu Menadžmenta sporta i turizma Međimurskog veleučilišta u Čakovcu predaje već 10 godina.

Prvi njen angažman na Veleučilištu bio je 2011. godine na edukaciji za turističke vodiče za područje Međimurske županije, gdje je predavala sadržaje vezane uz turističku geografiju Hrvatske, geografske značajke Međimurske županije te operativno-tehničke poslove.

Kolegij Turistička geografija studentima predaje od akademske godine 2011./2012.

Iskustvo rada na MEV-u je, ističe, izrazito pozitivno.

„Imamo odlične uvjete gledajući opremljenost učionica te slobodu u metodama poučavanja. Osim predavanja, veliki naglasak u nastavi stavljam na projektne zadatke te vježbe i seminarske radove. Često se u geografiji misli da je potrebno naučiti hrpu činjenica što ja nikako ne želim da moji studenti rade. Smatram da im je potrebno pojasniti kako prostorno razmišljati te gdje pronaći kvalitetne izvore podataka vezane uz geografiju kada im kasnije u poslu budu trebali“, pojasnila je.

Suradnja s kolegama profesorima je kvalitetna i korektna, kaže Mesarić, posebice u istraživanjima i pisanju radova.

„Što se tiče studenata, svake godine mentoriram nekoliko studenata u pisanju završnih radova gdje kroz zajednički razgovor utvrđujemo temu koju student ili studentica želi detaljnije istražiti. S godinama predavačkog iskustva sa studentima sve više razvijam partnerski odnos, a konkretno ove godine me upravo jedna studentica potaknula da se prijavim na mobilnost unutar Europske unije. S obzirom na sadržaj kolegija, veliki naglasak stavljam i na turističke lokalitete i zemlje koja su studenti posjetili, moja putovanja te destinacije koje želimo posjetiti u budućnosti“, dodaje.

Mesarić naglašava kako su prednosti Veleučilišta odlična opremljenost učionica i drugi materijalni uvjeti poput studentskog restorana i studentskog doma u neposrednoj blizini Veleučilišta. Osim toga, prednost su i brojni vanjski suradnici koji doprinose kvaliteti studiranja primjerima iz praske te partnerski odnos sa studentima.

Radimo u manjim grupama i posvećujemo se studentima. Na pojedinom smjeru svi se jako dobro poznaju. Studente želimo maksimalno pripremiti za potrebe tržišta. Studirate u manjem gradu, sve se može obići pješke ili biciklom. Studirate u regiji koja je izrazito progresivna i usmjerena na održivi razvoj, istaknula je neke od prednosti Mihaela Mesarić.

MEĐIMURSKO
VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec

e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764

DRUŠTVENE MREŽE

PRETRAŽI

Copyright © 2019| Politika privatnosti Uvjeti korištenja Sva prava pridržana.

Izrada: SCRIBO PR

Skip to content