Select Page

U petak, 18. prosinca, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak i župan Međimurske županije Matija Posavec su u nazočnosti dekana i koordinatora projekta doc.dr.sc. Igora Klopotana v. pred., pročelnice odjela za Održivi razvoj Magdalene Zeko v. pred. i administratorice na projektu „Centar održivog razvoja“ Kristine Janković Ružić obišli zgradu budućeg „Centra održivog razvoja“.

Rekonstruirana zgrada je veličine 689 m², a laboratoriji će se nalaziti u prizemlju i na katu zgrade. Prostorije su kompletno obnovljene i spremne za opremanje. Laboratorij Biokemije okoliša bit će opremljen opremom vrijednom 2.872.500,00 kuna, a isporuka opreme se očekuje u siječnju 2021. godine. U tijeku je javna nabava za opremanje Centra održivog razvoja te opremanje laboratorija Održiva gradnja, Primijenjena automatika i Proširena stvarnost.

Dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan v.pred. pojasnio je da se uz rekonstrukciju i opremanje zgrade u sklopu projekta provodi organizacijska reforma Međimurskog veleučilišta u Čakovcu s ciljem poboljšanja funkcioniranja kroz neformalne i formalne procese organizacijske strukture ustanove kako bi se u konačnici poboljšala kvaliteta, opseg i relevantnost istraživačkih aktivnosti.

Ponosan sam što Međimursko veleučilište razvijamo kroz znanstvenu izvrsnost, a novi Centar održivog razvoja sa svojim će laboratorijima unaprijediti kvalitetu obrazovanja i istraživanja za potrebe gospodarstva i ojačati suradnju Međimurskog veleučilišta u Čakovcu s drugim istraživačkim institucijama. Centrom održivog razvoja osigurat ćemo istraživačko-razvojnu infrastrukturu te će se time u konačnici povećati broj primjenjivih istraživačkih i razvojnih projekata u Međimurskoj županiji.“, rekao je župan Posavec.

Državni tajnik Paljak istaknuo je zadovoljstvo što se na prostoru bivše vojarne razvija Centar znanja oko kojeg su okupljeni studentski dom, studentski restoran, Razvojno edukacijski centar za Metalsku jezgru i Tehnološko inovacijski centar.

Sama provedba projekta započela je 2. siječnja 2019. godine te traje 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projektnih aktivnosti iznosi 11.895.867,07 kuna od čega će 10.828.867,07 kuna sufinancirati Europska unija. Projekt “Centar održivog razvoja” je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i provodi se u okviru OP “Konkurentnost i kohezija” za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva “Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija”.

(fotografije i izjave su preuzete s internetske stranice Međimurske županije)

MEĐIMURSKO
VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec

e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764

DRUŠTVENE MREŽE

PRETRAŽI

Copyright © 2019| Politika privatnosti Uvjeti korištenja Sva prava pridržana.

Izrada: SCRIBO PR

Skip to content