Select Page

Ako vas zanimaju oblici primjenjivosti održivog razvoja u svakodnevnom životu nudimo vam mogućnost ostvarenja navedenih tendencija.

Kako iz prve ruke izgleda studentski život na Veleučilištu te probijanje na tržište rada nakon stjecanja diplome odgovorila nam je Ana Tkalčec​, bivša studentica Održivog razvoja.

Kada retrogradno razmišljate o svom školovanju na MEV-u, što biste najrađe istaknuli?

– Jednim od najvažnijih dijelova smatram to što smo osim teorijskih predavanja imali i vježbe s profesorima koji imaju zavidne karijere. Držali su nam zanimljiva predavanja kod kojih su govorili i o stvarnim situacijama iz vlastitih iskustva. Kao veliku prednost smatram i pojašnjavanje same zakonske regulative i procedura kojima smo pripremljeni kvalitetnom pristupanju i rješavanju problema, približena nam je važnost zaštite životne sredine i mogućnosti koju ona pruža. Pored diplome, još jedna stvar koji bih istaknula su veoma kvalitetna prijateljstva koja sam stekla na fakultetu – ​Ana Tkalčec​, bivša studentica Održivog razvoja.

Kakvo je Vaše iskustvo na tržištu rada nakon stjecanja diplome, jeste li se zaposlili za vrijeme studiranja ili pak neposredno nakon završetka studija?  

– ​Već sam za vrijeme studiranja radila s firmama Rimac automobili i Greyp bikes na razvijanju i unapređivanju električnih bicikala. Nakon završetka studija počela sam s radom u firmi Vizor, koja pruža usluga mjerenja, ispitivanja i izrade elaborata iz zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša. Oba su se radna mjesta pokazala odličnim za primjenu znanja stečenog na fakultetu – ispričala je Ana.

Imate li dodatne savjete za studente koji razmišljaju o upisu na MEV?  

– Budućim studentima bih poručila da je inženjerstvo okoliša u svijetu vrlo popularno i cijenjeno zanimanje, a posljednjih godina sve veću važnost dobiva i u Hrvatskoj. Studentske godine ne izgrađuju samo studenta, već izgrađuju i osobu, zbog čega je izrazito bitno da budu u pravom okruženju u kojem se uz stjecanje znanja stvaraju nezaboravna iskustva i prijateljstva. Ulaganje u sebe je najbolja investicija koju studenti mogu napraviti, a Međimursko veleučilište smatram pravim mjestom za to – Ana

Više informacija o svim studenskim programima i upisima na studij pogledajte na poveznici.

MEĐIMURSKO
VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec

e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764

DRUŠTVENE MREŽE

PRETRAŽI

Copyright © 2019| Politika privatnosti Uvjeti korištenja Sva prava pridržana.

Izrada: SCRIBO PR

Skip to content