Select Page

Privlači te toplina juga i Mediterana, a pritom želiš nastaviti studirati? Ili više voliš učiti u hladnijim krajevima ogrnut dekom s toplim čajem u ruci? Tvojem maštanju je došao kraj jer to možeš ostvariti kad god želiš na Veleučilištu kroz Erasmus+ program mobilnosti.

Tvoja avantura mobilnosti može početi javljanjem na ponovljeni  Erasmus+ natječaj za studente za studijski boravak i studentsku praksu u inozemnoj instituciji visokog obrazovanja u akademskoj godini 2020./2021. Natječaj pronađi ovdje. Mobilnost se može organizirati i kasnije, tijekom proljetnog semestra pa sve do lipnja iduće godine.

Uz već poznate destinacije, imaš mogućnost otići u Prag – University College of Business in Prague (Menadžment), Sofiju – University of Telecommunication and Post (Računarstvo i Menadžment), Ruse – University of Ruse u Bugarskoj (Računarstvo) i Porto u Portugalu – ISAG European Business School (Menadžment).

Valentino Kelemenić, bivši student Održivog razvoja na MEV-u, najbolji je primjer kako se mogućnost razmjene može iskoristiti i nekoliko puta – 2 puta bio je na studentskoj razmjeni u trajanju od 6 mjeseci, prvo u Mađarskoj pa u Izraelu, a jednom na studentskoj praksi u Poljskoj u trajanju od 3 mjeseca. Njegova je želja za razmjenom tinjala dugo, no na nju se konačno odlučio kada je počeo studirati i shvatio da mu treba odmak iz njegove komfor zone – one u kojoj je „24 godine živio na istom mjestu, pod istim krovom.“ Svojih je prvih 5 mjeseci proveo u gradu Baja u Mađarskoj gdje je pronašao smjer najbliži onom koji studira na MEV-u. Drugu razmjenu od 6 mjeseci proveo je u izraelskom gradu Baršeba jer je Međimursko veleučilište omogućilo tu opciju, a znajući kakvo je Erasmus+ razmjena neprocjenjivo iskustvo, zaključio je da Izrael mora biti prava avantura.

„Nakon što sam izašao iz komfor zone i vratio se s prve razmjene, bio sam siguran da želim ponovno na razmjenu. Čim sam saznao za opciju Izraela, nije bilo dvojbi.“ Odlaskom na razmjene, studenti se nađu u međunarodnom okruženju te, kako je naglasio Valentino, „ne uče samo o državi u kojoj se nalaze, već uče o cijelom svijetu“. Dodao je još ovo: „Na moj je život razmjena utjecala tako što sam sada slobodniji i otvoreniji prema novim stvarima i iskustvima, velike promjene više nisu velike.“

Ako smo te uspjeli uvjeriti u prednosti studentske razmjene i mobilnosti, obrati se našoj prodekanici za kvalitetu i međunarodnu suradnju Mariji Miščančuk na: mmiscancuk@mev.hr.

MEĐIMURSKO
VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec

e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764

DRUŠTVENE MREŽE

PRETRAŽI

Copyright © 2019| Politika privatnosti Uvjeti korištenja Sva prava pridržana.

Izrada: SCRIBO PR

Skip to content