Select Page

Međimursko veleučilište u Čakovcu obogatilo je svoje povezivanje s gospodarstvom, potpisivanjem ugovora o poslovnoj suradnji s njemačkim IT poduzećem AmbiFOX iz Ahausa. Fokus suradnje biti će opremanje predavaonice Veleučilišta suvremenom računalnom opremom i poslužiteljima koji su bazirani na 128T tehnologiji, besplatna edukacija studenata i nastavnika i posjet razvojnim centrima u Bostonu (SAD) i Ahausu (Njemačka).

Osim navedenog dogovorena je i suradnja u sklopu Erasmus+ programa gdje se studentima Veleučilišta daje mogućnost provođenja stručne prakse u IT razvojnom centru u Njemačkoj.

Početak suradnje obilježilo je gostujuće online predavanje studentima 2. godine Računarstva, koje su održali stručnjaci iz poduzeća AmbiFOX. Tema predavanja bila ja upotreba suvremene 128T internetske tehnologije u poslovanju poduzeća. 128T tehnologija predstavlja novi koncept povezivanja i način komunikacija računala i poslužitelja u oblaku koji je patentiran u SAD-u. Studentima su ukratko prezentirane prednosti ove tehnologije koju koriste svjetska IT poduzeća u svojem poslovanju.

Ovo je početak dugoročne suradnje koja će omogućiti studentima obrazovanje i stjecanje novih kompetencija za rad u suvremenom IT okruženju.

MEĐIMURSKO
VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec

e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764

DRUŠTVENE MREŽE

PRETRAŽI

Copyright © 2019| Politika privatnosti Uvjeti korištenja Sva prava pridržana.

Izrada: SCRIBO PR

Skip to content