Select Page

Studentice specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta, Danijela Grgek, Ivana Husajina i Ela Trstenjak ostvarile su 3. mjesto na 2. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Proglašanje najboljih timova održano je u subotu 25. 4. 2020. na virtualnoj ceremoniji koju je predvodio prof.dr.sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije nacionalno je i međunarodno natjecanje organizirano za srednjoškolce i studente iz Republike Hrvatske i inozemstva. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je OSvajanje glagoljicom što znači da su natjecatelji morali ponuditi rješenje kroz jedan ili više sektora kreativne industrije koje odgovara na pitanje „kako OSvajati glagoljicom u novom mileniju?“. Cilj natjecanja bio je potaknuti na sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima za razvoj vještina, kritičko razmišljanje, kreativnost i unaprjeđivanje stečenih znanja.

Danijela, Ivana i Ela predložile su svoje kreativno idejno rješenje, u kategoriji natjecanja „Kreativni planet“, u obliku računalne igre „QUATRO“. Igru su osmislile po uzoru na igru „Država, grad, selo“, a moguće ju je igrati i korištenjem VR naočala i čitača pokreta koje daju dodatan doživljaj stvarnosti. Igra je namijenjena osobama koje vole zabavu, isprobavati nove stvari, pustolovima, osobama željnima novih znanja i usavršavanja novih vještina, kao i digitalno osviještenim osobama. Sudjelovanje studentica na natjecanju podržali su njihovi mentori dr.sc. Andrijana Kos Kavran, v.pred. i Daniel Herman, stručni suradnik. Danijela komentira: „Na nas, naše obitelji i prijatelje koji su s nama pratili tijek natjecanja, Kreativna riznica ostavila je jedno nezaboravno iskustvo. Narednim generacijama i studentima svakako bi preporučila sudjelovanje u ovakvim natjecanjima, da se ne ustručavaju pokazati svoje vještine i da steknu dodatno praktično znanje svojom originalnom idejom.“

MEĐIMURSKO
VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec

e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764

DRUŠTVENE MREŽE

PRETRAŽI

Copyright © 2019| Politika privatnosti Uvjeti korištenja Sva prava pridržana.

Izrada: SCRIBO PR

Skip to content