Select Page

Međimursko veleučilište u Čakovcu danas je proslavilo svoju 12. obljetnicu rada. Za razliku od dosadašnjih svečano obilježenih obljetnica uz bogat program, obljetnicu 2020. godine Veleučilište će pamtiti po neuobičajenom i novom načinu rada, koji je prilagođen trenutnim uvjetima pandemije.

No iako Veleučilište nije u prilici svečano obilježiti svoju obljetnicu, važnih i nezaboravnih trenutaka ne nedostaje. Tako su po prvi put provedene online obrane završnih radova. Uspješno su obranile svoje završne radove Lea Vukojević, studentica specijalističkog diplomskog stručnog studija Menaždment turizma i sporta pod mentorstvom doc.dr.sc. Nevenke Breslauer, prof.v.š. i Petra Jalšovec, studentica preddiplomskog stručnog studija Održivi razvoj pod mentorstvom Marijana Horvata, pred. U online obrane se uključio i dekan Veleučilišta doc.dr.sc. Igor Klopotan te je podržao i pohvalio daljnje funkcioniranje i provedbu nastavnog procesa, provjeru znanja i obranu završnih radova na ovakav način.

Da bi osigurali normalan nastavak funkcioniranja Veleučilišta i provedbu svih aktivnosti prilagođen je način rada, a poseban fokus je na online provođenje nastave putem različitih sustava učenja na daljinu, kao što su Loomen, Merlin i Google alati (npr. Google Meet i Classroom). Na Facebook stranici Veleučilišta nedavno je provedena kratka anketa među studentima o njihovim preferencijama izvođenja online nastave ili nastave na Veleučilištu. Tako prema provedenoj anketi 45% studenata više preferira online nastavu, dok 55% studenata ipak više voli boraviti na Veleučilištu i njegovim predavaonicama.

Dekan Veleučilišta doc.dr.sc. Igor Klopotan, dodaje: „Ovo su svakako neka nova vremena za naše Veleučilište. Ovaj izazov nam je pokazao da smo spremni na brze promjene i prilagodbe sustava visokog obrazovanja u vrlo kratkom vremenu, na što sam iznimno ponosan. Svakako ćemo obljetnicu 2020. godine pamtiti po digitalizaciji cjelokupnog načina funkcioniranja Veleučilišta.“

MEĐIMURSKO
VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec

e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764

DRUŠTVENE MREŽE

PRETRAŽI

Copyright © 2019| Politika privatnosti Uvjeti korištenja Sva prava pridržana.

Izrada: SCRIBO PR

Skip to content