Select Page

U četvrtak, 6. veljače, župan Međimurske županije Matija Posavec je u nazočnosti dekana i koordinatora projekta doc.dr.sc. Igora Klopotana, prodekanice za kvalitetu i međunarodnu suradnju Marije Miščančuk, v. pred.; stručnjakinje za gradnju Jasmine Ovčar, v. pred., mag.ing.arh.i urb, administratorice na projektu Kristine Janković Ružić, mag. oec. i  glavnog nadzornog inženjera Roka Magdalenića, mag. ing. aedif. (MENA d.o.o.), obišao građevinske radove na zgradi budućeg „Centra održivog razvoja“.

Projekt znanstveno – istraživačkog centra „Centar održivog razvoja“ Međimurskog veleučilišta u Čakovcu uz „Razvojno edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec“, Studentski dom Čakovec, projekt regionalnog Centra kompetentnosti u području strojarstva i ulaganja u Tehnološko – inovacijski centar Međimurje predstavlja najveće ulaganja u znanstvenu izvrsnost Međimurja. Provedbom ovih projekata pokazuje se na koji se način europski fondovi mogu koristiti kako bi se u potpunosti razvio znanstveni, istraživački, gospodarski i razvojni potencijal Međimurja te se njihovom provedbom ujedno i nastavlja revitalizirati prostor bivše Vojarne. Istraživačkim centrima će se promijeniti gospodarska i društvena slika Međimurske županije.

„Centar održivog razvoja“ je tako važan dio cijelog niza značajnih ulaganja u znanstveno-obrazovnu infrastrukturu Međimurske županije, koja će postati istraživačko središte cijele sjeverozapadne Hrvatske.

Radovi na rekonstrukciji zgrade „Centra održivog razvoja“ počeli su početkom siječnja 2020. godine, dok je završetak radova predviđen u studenom 2020. godine.

Sama provedba projekta započela je 2. siječnja 2019. godine te traje 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projektnih aktivnosti iznosi 11.895.867,07 kuna od čega će 10.828.867,07 kuna sufinancirati Europska unija. Projekt “Centar održivog razvoja” je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i provodi se u okviru OP “Konkurentnost i kohezija” za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva “Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija”.

MEĐIMURSKO
VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec

e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764

DRUŠTVENE MREŽE

PRETRAŽI

Copyright © 2019| Politika privatnosti Uvjeti korištenja Sva prava pridržana.

Izrada: SCRIBO PR

Skip to content