Na Kalniku je 21.10.2019. održana terenska nastava za studente druge godine Specijalističkog diplomskog studija Menadžment turizma i sporta. Popodnevna terenska nastava održana je u sklopu dva kolegija, Menadžmenta sportsko rekreacijskih sadržaja u turizmu i sportu i Sociologije sporta.

Po dolasku na Kalnik studenti su se pod vodstvom vanjskog suradnika Miodraga Novosela, pred. iz HGSS-a, dr.sc.Nevenke Breslauer, prof.v.š. i Ksenije Pletenac, pred. uputili na Stari grad Kalnik, tj. kompleks utvrda. Na vrhu je održano predavanje o planinarenju kroz koje su studenti  upoznati sa osnovnom planinarskom opremom i načinom komuniciranja na ovakvim destinacijama.

Nakon toga svi zajedno popeli su se na najviši vrh Vranilac (visok 643 m), gdje su dočekali zalazak sunca i uživali u pogledu.

Dogovoren je način spuštanja s vrha kao i prebrojavanje u mraku. Po silasku s Vranilca do planinarskog doma, tj. polazne točke, studenti su još neko vrijeme uživali u zajedničkom druženju i prepričavanju događaja, naučenim novim spoznajama i mogućnostima sportsko rekreacijskih sadržaja tijekom planinarenja.

Skip to content