Studenti smjera Održiva gradnja studija Održivi razvoj u sklopu kolegija Održivost arhitekture i Održivost graditeljstva sudjelovali su na 13. Kongresu hrvatskog kampinga koji se održavao 22. i 23. listopada u LifeClass Termama Sveti Martin u Svetom Martinu na Muri.

Odazvavši se na poziv organizatora Kamping udruženja Hrvatske, studenti su u pratnji Jasmine Ovčar, mag.ing.arh i urb. v.pred. sudjelovali na predavanju vezanom uz analizu uloge kampiranja u cjelokupnom turizmu Republike Hrvatske, zatim predavanju Zorana Vakule na temu utjecaja meteoroloških prilika i važnosti prognoze u ovom vidu turističke ponude. Izrazito je zanimljivo bilo predavanje o prilagođavanju kampova potrebama ljudi s invaliditetom, smanjene pokretljivosti i s posebnim potrebama.

U pauzi su studenti razgovarali s nekim od predstavnika i direktora najvećih i najuspješnijih kampova u Zadru i Poreču i razgledali ponudu kamperske opreme (od kamp montažnih kuća, glamping šatora do “stitnica” koje su važne i specifične za turiste-kampere). Imali su priliku upoznati i našeg poznatog meteorologa Zorana Vakulu, s njim razmijeniti malo znanja i mudrosti (koje njemu nikada ne nedostaje) te ga pozvati da bude gost predavač na našem Veleučilištu s temom prirodnih energetskih potencijala koji se skrivaju u Suncu, vodi, rijekama i moru, vjetru i dr.

Studentima je ovo bilo poučno iskustvo i izrazili su želju za više edukativnih posjeta ovakvog tipa.

MEĐIMURSKO
VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec

e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764

DRUŠTVENE MREŽE

PRETRAŽI

Copyright © 2019| Politika privatnosti Uvjeti korištenja Sva prava pridržana.

Izrada: SCRIBO PR

Skip to content