Nakon višegodišnjeg rada na kvaliteti i doradi preddiplomskog stručnog studija Održivi razvoj, Međimurskom veleučilištu u Čakovcu je 5. rujna 2019. godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja ukinulo zabranu upisa studenata na navedeni studijski program, temeljem mišljenja Akreditacijskog savjeta pri Agenciji za znanost i visoko obrazovanje. Tako će do 17. rujna maturanti moći izabrati i upisati novi studijski program Održivi razvoj u jesenskom upisnom roku, koji je dobio pozitivno mišljenje stručnjaka te je usklađen s najnovijim zahtjevima tržišta rada.

Održivi razvoj je preddiplomski stručni studij na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu koji se izvodi kao redoviti i izvanredni, a traje 3 godine, odnosno 6 semestara, te se njegovim završetkom ostvaruje 180 ECTS bodova. Ono što ga čini posebnim je interdisciplinarni tehnički pristup, jedinstven u Hrvatskoj i regiji. Stručni prvostupnik/prvostupnica inženjer/inženjerka održivog razvoja profil je koji je izuzetno cijenjen i tražen u Europskoj uniji, a očekuje se i velika potražnja za takvim kadrovima u budućnosti. Dokaz tome je činjenica da top 50 najboljih Sveučilišta i Veleučilišta u Europi i svijetu nude ili otvaraju studij Održivog razvoja, čijim primjerom se vodi i Međimursko veleučilište u Čakovcu.

Dekanica Veleučilišta, doc.dr.sc. Nevenka Breslauer, prof.v.š. komentira: „Izuzetno sam ponosna što smo na doradi i poboljšanju studijskog programa Održivi razvoj pokazali pravi timski rad u kojem su sudjelovali svi kojima je stalo da tako dobar studij održimo u našoj regiji te nastavimo stvarati stručni kadar u tom području“.

Ukidanje zabrane upisa potvrda je da Međimursko veleučilište u Čakovcu nudi kvalitetne studijske programe, od Održivog razvoja i Računarstva do Menadžmenta turizma i sporta. U narednom razdoblju Veleučilište će nastaviti raditi na njihovoj kvaliteti i razvoju i uvođenju novih te se razvijati u smjeru svoje vizije, a to je postati regionalni centar izvrsnosti visokostručnog i primijenjenog znanstvenog rada.

Pročelnik odjela Održivi razvoj Goran Sabol, mag.ing.geoing., pred., zaključuje: „Vrlo smo zadovoljni što je evaluacija studijskog programa preddiplomskog stručnog studija Održivi razvoj rezultirala odobrenjem upisa studenata u akademsku godinu 2019./2020. te pozivam sve brucoše da upišu ovo sve traženije zanimanje na tržištu rada.“

MEĐIMURSKO
VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec

e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764

DRUŠTVENE MREŽE

PRETRAŽI

Copyright © 2019| Politika privatnosti Uvjeti korištenja Sva prava pridržana.

Izrada: SCRIBO PR

Skip to content