U utorak, 26. ožujka 2019. godine, u sklopu nastave iz kolegija Sanitarni problemi okoliša studentima 2. godine studijskog smjera Održivi razvoj – Ekoinženjerstvo, predavanje je održao Saša Zavrtnik, dr.med.vet., djelatnik Laboratorija za geokemiju okoliša Geotehničkog fakulteta u Varaždinu.

U 60-ak minuta predavanja, doktor Zavrtnik osvrnuo se na vodu u prirodi, svojstva vode, odnos čovjeka prema vodi kao i vodu u čovjeku te je prezentirao kako određena svojstva vode utječu na funkcioniranje organizma i prijenos informacija. Dio predavanja odnosio se na značaj i korištenje vode u laboratorijskom radu te su studentima pobliže bili prezentirani i najčešći problemi s kojima se čovjek suočava, a koji su vezani uz korištenje vode, njeno onečišćenje i potencijalni prijenos uzročnika hidričnih bolesti.

Gostujuće predavanje bilo je organizirano povodom Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Svjetski dan voda obilježava se kako bi se istaknula važnost slatke vode te se zagovaralo održivo upravljanje slatkovodnim resursima na Zemlji. Ovo predavanje je ispunilo upravo tu svrhu i lijepo se uklopilo u sadržaj gore spomenutog kolegija.

MEĐIMURSKO
VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec

e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764

DRUŠTVENE MREŽE

PRETRAŽI

Copyright © 2019| Politika privatnosti Uvjeti korištenja Sva prava pridržana.

Izrada: SCRIBO PR

Skip to content