U prostorijama Međimurskog veleučilišta u Čakovcu je u četvrtak, 7. veljače 2019., održana početna konferencija projekta „Centar održivog razvoja“ na kojoj su predstavljeni ciljevi i aktivnosti projekta.

Dekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, nositelja projekta, doc. dr. sc. Nevenka Breslauer, prof. v. š. istaknula je kao glavni cilj projekta povećanje broja primjenjivih znanstveno-istraživačkih projekata u Međimurskoj županiji te osiguravanje istraživačko – razvojne infrastrukture kako bi se dodatno potaknula razina temeljnih, industrijskih istraživanja i eksperimentalnog razvoja u području biokemije okoliša, održive gradnje, primijenjene automatike i proširene stvarnosti.

Projekt predviđa rekonstrukciju i opremanje zgrade ukupne bruto površine 683 2m2 u neposrednoj blizini Veleučilišta u kojoj će se smjestiti Centar održivog razvoja te provođenje organizacijske reforme Veleučilišta.

„Centar održivog razvoja je važan dio cijelog niza značajnih ulaganja u znanstveno-obrazovnu infrastrukturu Međimurske županije, koja će postati istraživačko središte cijele sjeverozapadne Hrvatske“, naglasio je župan Međimurske županije, Matija Posavec.

Uređenjem Centra održivog razvoja opremit će se četiri laboratorija: „Biokemija okoliša“, „Održiva gradnja“, „Primijenjena automatika“ i „Proširena stvarnost“ čime će se unaprijediti kvaliteta obrazovanja i istraživanja za potrebe gospodarstva i ojačati suradnja Međimurskog veleučilišta u Čakovcu s drugim istraživačkim institucijama i poslovnim sektorom. Poslovnim subjektima će biti omogućeno korištenje kapaciteta novoopremljenih laboratorija što će značajno unaprijediti sinergiju znanosti i gospodarstva, a osiguravanjem suvremene istraživačko-razvojne infrastrukture će se povećati broj primjenjivih istraživačkih, razvojnih i inventivnih projekata u Međimurskoj županiji.

Organizacijska reforma Međimurskog veleučilišta u Čakovcu provest će se s ciljem poboljšanja funkcioniranja kroz neformalne i formalne procese ustanove s ciljem poboljšanja kvalitete, opsega i relevantnosti istraživačkih aktivnosti. Ona obuhvaća četiri komponente aktivnosti: reinženjering Veleučilišta, reorganizaciju i strukturu ustanove, kreiranje sustava kvalitete ISO 9001 – 2015 i ESG 2015 te izradu pravilnika nove organizacijske strukture. Suvremeni sustav osiguravanja kvalitete, usklađen sa standardima na europskom prostoru visokog obrazovanja, će korisnicima i ostalim zainteresiranim stranama zajamčiti transparentnost i konkurentnost Veleučilišta te instituciji pružiti čvrsti temelj za daljnji razvoj.

Provedba projekta „Centar održivog razvoja“ počela je 2. siječnja 2019. godine, a trajat će 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projektnih aktivnosti iznosi 11.895.867,07 kuna od čega će 10.828.867,07 kuna (91% ) sufinancirati Europska unija. Projekt “Centar održivog razvoja” je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i provodi se u okviru OP “Konkurentnost i kohezija” za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva “Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija”.

 

MEĐIMURSKO
VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec

e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764

DRUŠTVENE MREŽE

PRETRAŽI

Copyright © 2019| Politika privatnosti Uvjeti korištenja Sva prava pridržana.

Izrada: SCRIBO PR

Skip to content