Studenti 2. i 3. godine stručnog preddiplomskog studija Održivi razvoj, smjer Održiva gradnja u sklopu kolegija Održivost arhitekture i Održivost graditeljstva, u utorak 22. siječnja 2019. proveli su dio nastavnog programa u vidu terenske nastave. 
 
Posjetili su Stari grad Čakovec te im je pod stručnim vodstvom ravnateljice Muzeja Međimurja, Maše Hrustek Sobočan predstavljen projekt “Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine“. Projekt je financiran iz EU fondova: OP KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014. – 2020., Investicijska potpora u kulturu i očuvanje baštine.
 
Projekt je posebno zanimljiv studentima Održive gradnje zbog rijetke prilike za stjecanjem uvida u bespoštedno čuvanje našeg graditeljskog naslijeđa, što se ovim projektom podržava i stručno provodi. Bilo je zanimljivo vidjeti suvremenu tehnologiju izgradnje temeljenu na starorimskim dostignućima u izgradnji lukova i svodova od cigle. Od strane stručnih građevinskih djelatnika studenti su upoznati s problematikom nabave materijala, provođenja EU projekta, borbe s rokovima i mnogim “iznenađenjima” koja su neizostavna u rekonstrukcijama, suradnje s konzervatorskom službom, odgovornosti statičke postojanosti i slično.
 

MEĐIMURSKO
VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec

e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764

DRUŠTVENE MREŽE

PRETRAŽI

Copyright © 2019| Politika privatnosti Uvjeti korištenja Sva prava pridržana.

Izrada: SCRIBO PR

Skip to content