Dekanica doc.dr.sc. Nevenka Breslauer, prof.v.š. u ponedjeljak 28. svibnja 2018.  u Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisala je ugovor o financiranju projekta ”Centar održivog razvoja”.

 Projekt ”Centar održivog razvoja” je financiran iz Europskih fondova, čija je ukupna vrijednost 11.895.867,07 kn, a trajanje 24 mjeseca.

 Međimursko veleučilište u Čakovcu ovim projektom i ulaganjem EU sredstava izraditi će organizacijsku reformu, rekonstrukciju i opremanje Centra održivog razvoja i time osigurati istraživačko-razvojnu infrastrukturu. Nova infrastruktura Centra održivog razvoja poslužiti će za obrazovanje i provedbu temeljnog, industrijskog istraživanja i eksperimentalnog razvoja u području biokemije okoliša, održive gradnje, automatike i proširene stvarnosti. Ovim projektom doći će do povećanja broja primjenjivih istraživačkih projekata u Međimurskoj županiji.

Realizacijom projekta će se unaprijediti kvaliteta obrazovanja, a opremanjem novih laboratorija pojačati suradnja između Veleučilišta i drugih istraživačkih institucija. Novom opremom povećati će se suradnja s poslovnim sektorom, unaprijediti istraživanje za potrebe gospodarstva te doprinijeti očuvanju okoliša.

Ciljevi projekta postići će se provedbom devet projektnih elemenata:

  1. Rekonstrukcija zgrade „Centra održivog razvoja“
  2. Opremanje zgrade „Centra održivog razvoja“,
  3. Opremanje laboratorija „Biokemija okoliša“
  4. Opremanje laboratorija „Održiva gradnja“
  5. Opremanje laboratorija „Primijenjena automatika“
  6. Opremanje laboratorija „Proširena stvarnost“
  7. Provedba organizacijske reforme,
  8. Promidžba i vidljivost,
  9. Upravljanje projektom i administracija.

MEĐIMURSKO
VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

BANA JOSIPA JELAČIĆA 22a
40000 Čakovec

e-mail: veleuciliste@mev.hr
OIB: 31444990605
IBAN: HR88 23400091116034764

DRUŠTVENE MREŽE

PRETRAŽI

Copyright © 2019| Politika privatnosti Uvjeti korištenja Sva prava pridržana.

Izrada: SCRIBO PR

Skip to content